14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseScenariul lui Ion Cristoiu, confirmat. Iranul, atacat peste noapte

Scenariul lui Ion Cristoiu, confirmat. Iranul, atacat peste noapte

Conflictul dintre Israel și Iran atinge noi cote. După bombardamentul iranian asupra Israelului de sâmbăta trecută, se pare că a venit răspunsul administrației Netanyahu, anticipat de unii analiști politici, sub forma unor explozii puternice. Acestea au fost raportate joi seara, în apropierea orașului Isfahan, din centrul Iranului.

Autoritățile de la Teheran au anunțat că apărarea antiaeriană a fost activată și că facilitățile nucleare sunt în siguranță.

Acest schimb tumultos de amenințări dintre Iran și Israel a fost pus sub lupă de către Ion Cristoiu și Alexandru Răducanu, gazda podcastului „3 X 3 cu Ion Cristoiu”, din fiecare joi, de la 21.15.

Ion Cristoiu a anticipat reacția Israelului și direcția în care va evolua această tensiune îngrijorătoare: „Iranul a dovedit că nu se lasă călcat pe coadă. Nu are cum să nu răspundă Israelul. Nu are cum! Dacă acolo omorai un soldat israelian, ei omorau 100. Sfidarea este egală cu cea din 7 octombrie. Israel va avea un răspuns pe măsură. Teoretic ar fi așa: Israel atacă singur, iar Iran trebuie să dea o replică.”

Jurnalistul a declarat că Iranul a demonstrat că ar putea face pagube și că scopul acțiunii de săptâmâna trecută au fost represaliile.

„Israelul a paralizat întotdeauna Orientul Mijlociu, pe ideea că dacă tu trimiți o rachetă, eu trimit o sută. De data aceasta, Iranul nu a mai acționat prin proxi, ci a făcut-o în mod direct”, a adăugat Ion Cristoiu.

Acesta mai este de părere că Israelul a avut de câștigat, pentru că a câștigat suportul americanilor și atenția a fost distrasă de la Fâșia Gaza.

play-sharp-fill

Urmărește „3 X 3 cu Ion Cristoiu” în fiecare joi, de la 21.15, pe Canal 33, acum și pe TV și pe YouTube!

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments