20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseSchimbare de plan! Vlad Pascu în fața unei noi judecate

Schimbare de plan! Vlad Pascu în fața unei noi judecate

Vlad Pascu, tânărul de 20 de ani care a ucis doi semeni de aproape aceeași vârstă cu el anul trecut, în zona 2 Mai, va fi adus în fața unei noi judecătoare. După spusele tatălui uneia dintre victime, familiile doresc să se uite în ochii celui care le-au omorât copiii, iar cazul să fie judecat în cel mai corect mod posibil. 

Cătălin Dragomir, tatăl tinerei Roberta Dragomir, a declarat joi, la Judecătoria Mangalia, acolo unde va avea loc noul proces, că dorește să vadă dacă făptașul are vreo remușcare după tragedia din 2 Mai.

„Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul. Nu ştiu dacă merită să îi transmit ceva. Nu, sincer, nu cred că merită. Absolut nimic. Dar vreau să-l văd în ochi. Vreau să-i văd ochii. Dacă are vreo remuşcare, dacă… orice”, a afirmat bărbatul.

După decizia de revocare a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, dosarul a fost preluat de Carmen Claudia Berevoescu, care este și președinta Judecătoriei Mangalia, instanța unde se va decide soarta lui Vlad Pascu.

Ședința de joi, 23 mai, ar fi trebuit să fie ultima înainte de pronunțarea sentinței, dar, având în vedere schimbarea judecătoarei, rămâne de văzut dacă procesul va continua sau va fi reluat de la zero.

Tatăl fetei a mai adăugat că dorește de la noua judecătoare să aplice legea.

„Probele sunt depuse la dosar. Vreau să judece corect şi să se aplice legea, să se schimbe încadrarea, să nu-i mai spună avocaţii familiei Pascu, că nu pot să spun că ăsta micu are el avocaţii, nu, familia Pascu, ca să ne înţelegem, da? Să nu-i mai spună judecătoarei sau cine o fi magistrat, <Vedeţi că dacă schimbaţi se bate cap în cap cu nu ştiu ce articol şi aşa mai departe>. Şi haideţi să ne reamintim că am spus-o de multe, de multe ori, n-a fost de vină doar doamna Ancuţa, că eu nu pot să-i spun judecător persoanei respective, şi doamna procuror, care am înţeles că era prin concediu, să vedem dacă apare”, a mai spus Cătălin Dragomir, întrebat fiind dacă-și dorește ca procesul să fie luat de la început.

Una peste alta, instanța a fost stabilit un nou termen, vineri, 7 iunie, dar e greu de crezut că procesul nu va fi prelungit, date fiind noile condiții.

Se pare că Vlad Pascu, tânărul care a condus sub influența drogurilor la momentul producerii tragicului accident din 19 august 2023, în apropierea localităţii 2 Mai, urmează a fi adus mai des în sala de judecată.

El e judecat pentru că a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Roberta Marina Dragomir, 20 de ani, și Sebastian Andrei Olariu, 21 de ani, ambii studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc, alți trei fiind răniți și necesitând mai multe zile de spitalizare.

Cristina Dincă
Cristina Dincăhttp://canal33.ro
Proaspăt intrată în domeniul jurnalismului, Cristina Dincă și-a propus să descopere toate fațetele meseriei la care a visat de mică și să contribuie la dezvoltarea acesteia. Pasiunea pe care o poartă zilnic cu ea o ajută să transmită către marea de oameni energia pozitivă de care avem cu toții nevoie în prezent. Cristina Dincă e absolventă a Facultății de Jurnalism, în cadrul căreia a avut oportunitatea să experimenteze, să-și însușească strategiile necesare unui bun jurnalist și să cunoască oameni care au inspirat-o. De asemenea, de-a lungul timpului, a lucrat alături de adevărați profesioniști din domeniul televiziunii, precum TVR și România TV.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments