18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriSecretar de stat despre riscurile evaluării digitalizate: „Ne-am asumat că putem greși,...

Secretar de stat despre riscurile evaluării digitalizate: „Ne-am asumat că putem greși, chiar dacă afectăm copiii”

De ce ne-a fost frică, nu am scăpat! Evaluarea digitalizată, adesea criticată de părinți, care s-au temut de corectarea defectuoasă a lucrărilor susținute de copiii lor, continuă să ne dea bătăi de cap. Mai ales dacă luăm în considerare mediatizarea agresivă a erorilor de evaluare. Motiv pentru care secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, a simțit nevoia să clarifice la Canal 33 mai multe lucruri cu privire la desfășurarea întregii proceduri.

În cadrul emisiunii „Educație XXI”, moderată de Andreea Sender, exclusiv la Canal 33, Sorin Ion a explicat că riscurile care au venit cu implementarea sistemului de corectare digitalizată au fost asumate, deși fiecare posibilă greșeală ar fi putut afecta profund un copil.

„Ne-am asumat că putem greși acum, chiar dacă fiecare greșeală înseamnă un copil afectat. Mitul că se pot întâmpla necazuri este parțial adevărat, deoarece marea majoritate a necazurilor sunt rezolvabile”, a precizat secretarul de stat.

De asemenea, invitatul Andreei Sender a mai adăugat că prețul adevărat al platformei de evaluare este semnificativ mai mic decât ceea ce se speculează pe rețelele de socializare.

„Am mai văzut un mit pe rețelele de socializare, potrivit căruia platforma de evaluare ne-a costat 78 de milioane de euro, informația este aproape corectă dacă împărțim la 300. Chiar nu a fost atât de costisitoare, a costat în jur de 300.000 de dolari, bani din proiectul Rose…”, a precizat el tot pentru Canal 33.

Simularea Evaluării Naționale 2024 a fost susținută de elevii de clasa a VIII-a pe 5 februarie, proba scrisă la Limba și Literatura Română, și pe 6 februarie, examenul de matematică, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe data de 23 februarie 2024.

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a vor susține simularea probelor la Bacalaureat 2024 în perioada 4-7 martie. După cum este prevăzut de calendarul aprobat de către Ministerul Educației, probele se vor susține în următoarea ordine: proba la Limba și Literatura Română pe 4 martie, proba obligatorie, la Matematică și Istorie pe 5 martie, iar la data de 6 martie, proba la alegere a profilului și specializării.

Amănunte, vezi în videoclipul de mai jos cu Andreea Sender și Sorin Ion:

play-sharp-fill

Urmărește „Educație XXI” în fiecare săptămână, miercuri, de la 17:00, numai la Canal 33 sau pe canalul oficial de YouTube.

Fabian Basalau
Fabian Basalauhttp://canal33.ro
În prezent student la Facultatea de Traducere și Interpretare, Fabian este jurnalist cu experienta de lucru in redactiile publicatiilor ProSport, B1 TV și DigiSport. Iubește să scrie și este pasionat de istorie, artă și tehnologie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments