37.8 C
București
joi, 20 iunie, 2024
Google search engine
StiriEducațieAccidentul vascular, semnele care îl prevestesc

Accidentul vascular, semnele care îl prevestesc

Accidentul vascular cerebral (AVC) poate să apară aparent fără niciun avertisment, însă există semne subtile care pot oferi indicii prețioase cu privire la riscul crescut. Este esențial să fim vigilenți și să recunoaștem aceste semne timpurii pentru a lua măsuri preventive înainte de a apărea o situație critică.

Hipertensiunea constantă

Unul dintre factorii de risc majori pentru AVC îl reprezintă hipertensiunea arterială. Monitorizarea regulată a tensiunii arteriale și menținerea acesteia în limitele normale poate contribui semnificativ la prevenirea unui AVC.

Dureri de cap neobișnuite

O durere de cap intensă, persistentă sau neobișnuită poate fi un semn de avertizare. Este important să nu subestimăm această senzație și să consultăm un specialist pentru o evaluare a stării de sănătate.

accidentul vascular
Sursă foto: Freepik

Tulburări de vedere

Orice modificare bruscă, cum ar fi pierderea temporară a vederii la unul din ochi sau vederea încețoșată, poate indica probleme circulatorii și ar trebui să fie examinată imediat.

Slăbiciune sau amorțeală

Pierderea bruscă a forței într-un braț, picior sau pe o parte a feței poate fi un semn al unui AVC iminent. Acest simptom necesită o atenție de urgență.

Probleme de vorbire sau confuzie

Dificultatea în exprimare sau înțelegerea vorbirii poate fi un semn al unei probleme cerebrale și ar trebui evaluată imediat. Confuzia și dificultățile în formularea cuvintelor pot fi, de asemenea, semnale de alarmă.

Bătăile neregulate ale inimii

Aritmiile cardiace pot crește riscul de AVC. Orice senzație de bătăi neregulate ale inimii sau senzația că inima bate prea repede ar trebui discutată cu un medic.

Este crucial să înțelegem că aceste semne pot varia de la persoană la persoană, iar un simptom izolat nu confirmă în mod necesar un risc crescut de AVC. Cu toate acestea, recunoașterea semnelor și consultarea promptă a unui specialist în sănătate pot face diferența în prevenirea unui accident vascular cerebral.

Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, nu ezitați să căutați ajutor medical imediat. Adoptarea unui stil de viață sănătos, controlul factorilor de risc și asigurarea unei îngrijiri medicale regulate reprezintă pași esențiali în prevenirea unui accident vascular cerebral.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments