10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiverseȘi românii de la Cluj și de la Chișinău vor putea ajunge...

Și românii de la Cluj și de la Chișinău vor putea ajunge mult mai lejer, din iunie, pe calea aerului, la New York

Românii din Cluj Napoca și Chișinău vor putea ajunge din această vară în Statele Unite ale Americii cu doar o scurtă oprire, la București.

Compania aeriană HiSky anunță că a introdus în sistemul de rezervări posibilitatea de achiziție directă a zborurilor către New York, cu plecare de pe aeroporturile din Cluj și din capitala Republicii Moldova. Programul zborurilor care fac legătura între aceste orașe și București a fost adaptat astfel încât durata conexiunii să fie de numai 70 de minute, timpul estimat pentru a ajunge la poarta de îmbarcare pentru zborul programat București, „Henri Coandă – JFK”, aeroport din New York.

Astfel, în fiecare zi de luni, de miercuri, de vineri și de sâmbătă, pasagerii din vestul țării, dar și cei din Republica Moldova se vor îmbarca de pe aeroportul de plecare la ora 6:30 și vor ateriza la New York la ora locală 11:35, cu o durată totală a călătoriei, care include și conexiunea de la București, de numai 12 ore.

Principalul avantaj pentru pasagerii care vor alege să călătorească în Statele Unite cu un zbor HiSky este lipsa riscurilor asociate călătoriilor cu escală, precum pierderea legăturii sau a bagajelor. Pentru achiziționarea unei călătorii din Cluj sau Chișinău, cu conexiune la București, aceștia vor efectua o singură rezervare în sistemul companiei, astfel încât asigurarea legăturii până la destinația finală și transferul bagajelor de cală rămân în responsabilitatea HiSky. 

Compania anunță că costul unui un zbor din Cluj Napoca către New York pornește de la 379 euro/segmentul de zbor, iar pentru aceeași destinație, pasagerii care pleacă din Chișinău vor plăti un tarif începând cu 375 euro.

Primul zbor al companiei HiSky de la București către New York este programat vineri, 7 iunie. Destinația va fi operată cu patru frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă cu retur în aceleași zile, iar zborul transatlantic, de la București, va avea o durată de puțin peste 10 ore. Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, economic și business, în rezervare fiind incluse o masă caldă și o gustare, pentru fiecare pasager.

Zborurile București Otopeni – New York, JFK, vor fi efectuate cu o aeronavă wide-body modernă, Airbus A330-200, care oferă pasagerilor, pe lângă posibilitatea călătoriei fără escală și acces la conținut multimedia, pe întreaga durată a călătoriei.  Alături de pasagerii din Cluj și Chișinău, compania aeriană a introdus opțiunea zborurilor către SUA, în același condiții, cu legătură la București, și pentru persoanele care au ca aeroport de pornire Tel Aviv, din Israel. Legăturile pentru acești din urmă pasageri vor fi disponibile în fiecare zi de joi și de duminică, cu tarife pornind de la 405 euro.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments