9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
DiverseCristi Danileț spune adio magistraturii!

Cristi Danileț spune adio magistraturii!

Cristi Danileț, unul dintre cei mai cunoscuți magistrați de după 1990, a decis să se pensioneze. Legea le permite judecătorilor să facă un asemenea pas după un sfert de veac de activitate, iar cel care a fost cândva membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, a cerut chiar la începutul acestui an pensionarea.

Potrivit propriilor afirmații, Danileț va continua să activeze în domeniul formării viitorilor magistrați.

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun < STOP! > celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar”, a anunțat vineri, 5 ianuarie, Danileț pe pagina personală de Facebook.

El a mai precizat că se „va concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi”.

„Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a mai precizat cel care s-a aflat în ultimii ani în război cu o parte a conducerii breslei din care face parte încă.

El a depus cererea de pensionare la Consiliul Suprem al Magistraturii și așteaptă o decizie favorabilă în acest sens. În ultimii ani a făcut constant naveta între Oradea și Cluj, alegând să se mute în 2020, cu noua sa familie, în orașul de pe Criș.

Cristi Danileț a fost considerat cel mai reformist, dar și cel sancționat judecător din România ultimilor ani, în perioada decembrie 2021 – aprilie 2023 fiind suspendat de trei ori din postura de judecător.

El a contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție toate deciziile luate împotriva sa, câștigând toate procesele pe acest tip de speță.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments