21.6 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
EDITORIALȘi totuși Maia Sandu a pierdut!

Și totuși Maia Sandu a pierdut!

Pe 5 noiembrie au avut loc alegerile locale în Republica Moldova. Mica republică, aflată la granița dintre Orient si Occident, istoric pământ românesc furat de ruși, după o înțelegere cu Berlinul hitlerian, nu s-a întors acasă după căderea URSS, sub autoritatea Bucureștilor. Nici puterile europene, nici Moscova dar mai ales Ion Iliescu, atunci președintele României, nu au dorit să readucă în matca firească teritoriul românesc furat. Mai mult, printr-o piruetă ideologică demnă de comunismul cel mai leninist, Moldova a devenit independentă, cu șef de stat, cu guverne marionetă, cu tot felul provocări.

O singură constantă a rămas și anume sărăcia lucie. Doar câțiva corupți s-au îmbogățit, doi dintre oligarhii (construiți unul de occidentul european, altul de către Rusia putiniană) practic punând mâna pe țară.

Iar EU și toți scripcarii pro europeni de la Chișinău nu au reușit sub nici o formă să mai elibereze Moldova de dictatul, ba al lui Maia Sandu și viselor sale de mărire globală (doamna efectiv s-a considerat și încă se mai consideră un fel de Zelensky de Chișinău), ba al lui Plathoniuc sau Shor. Toți au dovedit o inabilitate reală de a crea bunăstare poporului din Moldova. Toți acești indivizi și individe nu au făcut decât să pupe condurii celor care i-au creat. Iar alegerile locale au demonstrat că moldovenii chiar s-au săturat de minciunile politice ale conducerii lor.

Cum republica este independentă pe hârtie, având șef de stat femeie (în lumea misogină a politicii orientale, așa ceva este de lăudat), în Moldova au avut loc deci alegeri locale. Doamna Maia Sandu, șefa PAS, partid aflat la putere și care a introdus starea de urgență ca urmare a războiului de agresiune rus la adresa Ukrainei, a pierdut magistral. Sau regal, sau măiastru. Oricum analizam, Pas-ul lui Maia Sandu, cea care face pe fecioara neprihanită prin capitalele europene, protejata lui Van der Leyen de la Bruxelles, a primit o lecție de real politik. Căci numai cu Europa în gură, fără să pui de mâncare cetățenilor tăi pe masă, nu poți să câștigi alegeri, nici dacă vine marțianul să te voteze.

Ca să ascundă dezastrul electoral al așa zișilor pro europeni din PAS, mai ales pentru a o proteja pe Sandu de ridicolul înfrângerii, am ales dintr-un raport de presă următoarea frază ” Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) fondat de președinta Maia Sandu revendică victoria la alegerile locale de duminică din Republica Moldova, chiar dacă pro-europenii n-au reușit să câștige primăria Chișinău de la fostul socialist Ion Ceban. PAS a câștigat în 19 raioane din cele 32, însă va trebui să negocieze pentru majoritate cu alte partide.”

Dragi cititori, o asemenea manipulare, în numai două fraze, mie unuia, rar mi-a fost să văd. Doar în articolele din celebrul ziar Scânteia partidului comunist din România, mai aveai asemenea fraze în care erai minţit direct și fără rușine. Păi dacă distinsul PAS, conform ziaristei pro europene care minte de stinge, a câștigat în 19 raioane din 32, de ce trebuie să mai facă majoritate cu alte partide? De fapt PAS-ul lui Sandu nu a câștigat în 19 raioane din moment ce are nevoie de alianțe politice pentru a conduce.

Mai rău înseamnă că de fapt a pierdut în toate raioanele republicii, doar în 19 a făcut o cifră care să îi asigure șansa de a guverna alături de alţii. În restul raioanelor, PAS nici dacă vrea, nu are cifrele să fie luat în seamă. Mai mult Maia Sandu nu a câștigat o singură primarie de municipiu din republică, iar numărătoarea consilierilor locali s-a făcut exact ca la numărătoarea steagurilor a lui Pristanda din celebra piesa a lui Caragiale.

Am dat acest exemplu pentru a demonstra falsul ideologic şi propagandistic la care s-a ajuns sub această doamnă preşedinte Sandu. Să minți de-a dreptul că ai câștigat în primul tur de scrutin, revedicând victoria, mi se pare absolut sinucigaș. Și am să vă spun de ce.
Căci dacă această doamnă și partidul ei, care au învățat să manipuleze conform dicționarului de la Bruxelles, continuă pe această cale, la următorul tur de scrutin, pierderea va fi și mai mare.

Electoratul moldovean este obosit de fițele europeniste ale lui Maia Sandu și a milionarilor care o înconjoară. Introducerea stării de urgență, folosind tot felul de argumente simandicoase dar fără suport logic sau politic, numai pentru a centraliza în mânile unei singure persoane, puterea din Chișinău, este un semn de rău augur pentru o țară democrată. Așa cum Zelensky a refuzat să organizeze alegerile generale anul viitor, invocând legea marțială instaurată de la începutul ofensivei ruse, așa Maia Sandu, invocând starea de urgență poate să suțină simplu că ea a căștigat alegerile, fără ca cineva să o poată verifica sau contesta. Iar această politică nu este democrație și nici valoare europeană.

Ca să câștige Ceban în Chișinău, înseamnă rău pentru Maia Sandu. Ceban, deși acuzat că este pro rus (propaganda cu pro rușii care vor să o dea jos pe fecioara europeană Maia Sandu mai merge doar pentru câinii de pripas), a câștigat din primul tur. S-or fi adunat agenții ruși în cel mai mare și bogat oraș al republicii, (mai știi?) și amabsadele cele occidentale nu i-au văzut. Altfel, victoria lui Ceban este semnul degringoladei sandiene.
Dar cea mai interesantă informație, de ultimă oră, ne vine despre Dodon. Dodon, acuzat oficial, arestat, hăitut de ceaușeștii din Chișinău a luat mai multe voturi decât îndrăgostita de Macron și de europenism de Bruxelles, Maia Sandu.

Ca și Traian Băsescu în România, regimul Maia Sandu a inventat batalioanele de urlători la adresa arestaţilor la ordin. Ceauşeștii de Chișinău sunt identici cu cei din București, numai numele serviciului secret care îi plătește diferă. La București erau nemții lui Merkel cu listele lor negre, la Chișinău se aude că listele negre vin și de la ambasada SUA și de la ambasada germană și de la ambasada EU. Multă muncă are șefa de anticorupție din Chișinău, cea care într-o înregistrare devenită publică, își amenința sublaternii că îi arestează în fața copiilor și soțiilor, fără să aibă nevoie de motive legale. Curat europenism a mai învățat doamna de la anticorupție din Chișinău prin școlile cele mari urmate pe ulițele șoroșiste.

Deci, Dodon acum pe cai mari, se pare că a primit ofertă de la Maia Sandu să facă coaliție pentru al doilea tur de scrutin. Hohotele de râs ale istoriei se aud de la Chișinău când s-a aflat că marea europenistă (lăudată de Biden și ridicată în slăvi, pe banii moldovenilor la crăpelnițe pantagruelice, de către leaderii europeni), dorește să se alieze cu … agentul rus Dodon. Căci așa urla pe toate străzile Moldovei, doamna prezidentă Maia Sandu. Că Dodon și ai lui sunt agenți ruși, anti progresism, anti woke, anti democrație și anti useriști. Acum dorește alianță electorală cu ei. Ca să nu iasă cine??? Pro marțienii sau pro jupiterienii?. Iată că înfrângerea majoră, absolută și totală a lui Maia Sandu, obligă stăpânirea europeană de la Bruxelles să se facă frate cu dracul până trece strada. Sau mai bine spus până trece PAS-ul lui Sandu de al doilea tur de scrutin.

Căci acest regim Maia Sandu a împărțit Moldova conform canoanelor propagandistice de la Bruxelles. Cine nu pupă mâna europeană este putinist, pro rus și anti democratic. Așa cum a insultat luni de zile miile de manifestanți din Chișinău că sunt agenți putiniști pentru că cereau ca Maia Sandu să nu mai facă mese ”cu șefii la lume” ci să se ocupe de bunăstarea republicii pe care ar fi trebuit să o păstorească, așa înfrângerea netă a acestui regim fals pro european creează o gravă problemă.

La Chișinău nu a pierdut Maia Sandu. Ea nu există în capitalele unde se iau adevăratele decizii. Din cauza lui Maia Sandu, la ultimile alegeri locale am pierdut noi, România și Occidentul din care facem parte. Acolo, adevăratele valori europene, nu cele inventate în baza unei afilieri politice europene fără formă sau fond, au fost înfrânte de slaba pregătire politică, de lipsa de educație civică și de propaganda falsă.

În loc de bunăstare, Maia Sandu a oferit o grețoasă subordonare a Moldovei unor falși profeți de la Bruxelles. Diaspora moldavă nu a mai votat propaganda de acum câțiva ani de zile, rezultatele fiind rușinoase pentru madonna de Chișinău. Maia Sandu trebuie sa găsească soluții reale și cât mai repede pentru ca la Chișinău să nu se mai întoarcă un Plathoniuc sau, doamne ferește și apără, un adevărat agent al Rusiei putiniene.

Maia Sandu trebuie să se apuce imediat de muncă în folosul moldovenilor și nu în folosul statuii sale de fecioară a democratiei europene. Până la Europa și integrarea Moldovei în EU, vor mai trece generații, dar foamea este astăzi și acum. Lipsa locurilor de muncă, a perspectivei pentru tinera generație, lipsa de calitate a vietii se întâmplă acum, sub regimul lui Maia Sandu.

Maia Sandu nu a fost și nu este nici pro europeană și nici democrată. Ea este doar un eșec al Europei și elitelor sale rupte de realitatea de zi cu zi a Modovei. Ea a fost și este un pariu pierdut. Căci ea și-a și ținut poporul în sărăcie, în timp ce dădea mese propagandistice elitelor europene. Mai mult, datorită situației militare grave, Ukraina nu o va mai salva, căci nu mai are credibilitatea politică necesară. România i-a ținut lumina aprinsă în casele oamenilor și mai mult nu are ce face. Astăzi această doamnă este singură în fața propriului său popor. Așa cum trebuie să fie într-o democrație reală și nu de butaforie ca cea instituită de regimul PAS în republica Moldova.

Sărăcia care s-a menținut și dezvoltat sub regimul Maia Sandu va aduce numai probleme Europei și României. Ori Sandu devine șefa Moldovei ori trebuie să se mute într-o garsonieră la prietenii ei din Bruxelles, cu gazele și cu apă caldă raționalizate la ordinul lui von der Leyen. La Chișinău este clar că oamenii nu mai cred în ea.

HD Hartmann
HD Hartmannhttp://canal33.ro
Profiler şi analist politic, jurnalist specializat în politică externă, geopolitică şi geostrategie, curajos şi expresiv comentator al actualităţii interne şi internaţionale. Este duşman al gândirii unice, are o voce distinctă, pertinentă şi autentică şi nu ezită să dea „sentinţe”, de multe ori implacabile.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments