23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Sprijin important pentru Elena Lasconi la alegerile prezidențiale: Nicușor Dan se declară...

Sprijin important pentru Elena Lasconi la alegerile prezidențiale: Nicușor Dan se declară partenerul USR

600 de delegați USR votează azi membrii noului Biroul Național și candidatul USR la alegerile prezidențiale. Fără niciun contracandidat credibil, Elena Lasconi va fi cu siguranță propunerea USR pentru fotoliul de la Cotroceni. Printre invitați la congresul USR, primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

play-sharp-fill

Mesajul Elenei Lasconi pentru membrii USR a fost unul mobilizator: “Nu am venit aici ca să țin speranța în viață. Nu sunt aici să vă zic să răbdați, să aveți răbdare. Sunt aici să vă zic: Gata, fraților, haideți la luptă!. Momentul schimbării este acum!”.

La deschiderea congresului, președinta USR a avut un discurs foarte dur la adresa PSD.

„După 9 iunie, țara este roșie, avem un partid-stat PSD. Practic, suntem pe cale să auzim o singură voce într-o Românie cu 19 milioane de români, aceeași voce care a destrămat poporul vreme de 34 de ani și care a gonit de aici, de acasă, alte 5 milioane de români.

Eu sunt aceeași Elena, mă știți, nu m-am schimbat. Sunt aceeași femeie din popor și, printre milioanele de români, sunt și eu o voce și refuz să-i las pe alții să-mi spună cine e România și ce-și doresc românii. România este țara mea, România este țara ta și a ta, a tuturor celor care simt că aici este acasă. Nu am să tac. Refuz să fiu spectator. Nu accept oferta celor trei trandafiri roșii care ascund spinii umilinței, dezbinării, incompetenței, minciunii, hoției și corupției. Nu accept asta!”.

O prezență neașteptată la congresul USR a fost cea a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Acesta pare a fi în relații foarte bune cu președinta USR și s-a declarat „un partener al USR”, ceea ce se poate traduce inclusiv prin susținerea sa pentru Elena Lasconi la alegerile prezidențiale.

„E o singură luptă care contează în România după ’89, aceea de a face din România un stat cu instituţii care să lucreze pentru oameni. De asta suntem aici, asta-i responsabilitatea pe care ne-am asumat-o fiecare dintre noi când am intrat în politică, pentru noi, pentru copiii noştri: să facem ca România să fie un stat al cetăţenilor şi care să dea fiecăruia din cele cinci milioane de oameni care au plecat de aici încrederea că, dacă se vor întoarce, vor fi respectaţi. Rămân partenerul USR-ului în misiunea pe care partidul și-a stabilit-o”, a declarat Nicușor Dan, prezent la Congresul USR.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments