-1.8 C
București
vineri, 17 ianuarie, 2025
spot_img
Mai MulteDezvoltare personalaTerapia cu sunete - tobe, gonguri planetare și râs

Terapia cu sunete – tobe, gonguri planetare și râs

- Advertisement -

Știați că există studii care demonstrează faptul că sunetele din natură diminuează stresul și sporesc starea de bine. Știați că ciripitul rândunelelor ne induc o stare de liniște, pace și siguranță pentru că, prin rezonanță, sistemul nostru nervos central simte că nu este niciun pericol în zonă? Pentru că păsările ciripesc doar atunci când nu percep niciun pericol!

Din scrierile Ericăi Longdon – metafiziciană, scriitoare, maestră în Reiki, profesoară calificată de meditație și practicantă a terapiei cu sunete de peste 20 de ani, am aflat că suntem, fiecare în parte – o comunitate de 50 de trilioane de celule care, toate, ne ascultă în permanență.

Celulele noastre specifice fiecărui organ în parte vibrează și rezonează pe o anumită frecvență și au ritmul lor specific. Astfel, muzica pătrunde în nucleul fiecărei celule, acestea începând să vibreaze la unison cu armonia întregului.

În fiecare zi pierdem circa 300 de milioane de celule pe minut, adică aproximativ 50-70 de miliarde pe zi. Celulele noastre se reînnoiesc permanent, ceea ce face ca mesajele pe care ni le transmitem nouă înșine sunt atât de importante. Modul în care ne vorbim, sunetele pe care le emitem atunci când ne gândim la noi sau la corpul nostru, emoțiile de rușine, scârbă sau dispreț față de propria persoană infuențează modul în care ne regenerăm în fiecare moment și la ce nivel de vibrație.

Edgar Cayce, părintele medicinei holistice spunea – “Medicina viitorului va consta din muzică și sunet.”

YouTube player

Există studii care au demonstrat că sunetele contribuie la creşterea secreției de serotonină (hormonul fericirii) şi la scăderea hormonului stresului, modificând pulsul, presiunea sanguină, funcţionarea creierului şi metabolismul. Iar toate acestea ne ajută să ne ridicăm nivelul de vibrație, ceea ce înseamnă că începem să trăim bine și frumos în interiorul nostru și să atragem aceleași lucruri și în viață noastră.

Cum folosim sunetele pentru a fi mai fericiți, plini de viață și armonie?

Fix așa cum a menționat Erica Longdon, așa va transmit și eu vouă informația:

Călătoria în sunet devine percutantă și primitivă. Astfel că pe primul loc sunt…tobele.

Tobele

Duduitul este stimulator, aducător de putere și forță vitală și foarte important, este un impuls natural uman. Percuția a fost folosită în aproape toate culturile, toba fiind utilizată ca instrument de vindecare de mii de ani.

Cercetătorii au descoperit următorul lucru – citez – “dacă o frecvență a bătăii tobei de 3-4 bătăi pe secundă este menținută minim 15 minute, ea va induce stări semnificative de transă la majoritatea oamenilor, ceea ce eliberează strânsoarea de lumea exterioară și deschide calea pentru primirea vindecării. Bătaia tobelor ii ajută pe oameni să-și exprime problemele emoționale și să le abordeze. Mecanismul din spatele acestui fapt constă în aceea că stimularea fizică a lovirii unui lucru îndepărtează blocajele și produce o eliberare emoțională.”

Fie că alegeți să bateți cu degetele pe masă într-un anumit ritm, ori să folosiți creioane pe post de bețe, vă invit să fiți creativi și să încercați această tehnică simplă pentru a vă reechilibra și armoniza.

Gongurile

Gongurile sunt instrumente de vindecare prin sunet și care aduc vindecarea sau echilibrarea la nivel energetic, ceea ce va avea efecte și asupra corpului fizic sau mental-emoțional.

Yogi Bhajan, maestru de kundalini yoga a definit băile de gong astfel: “Gongul este primul și ultimul instrument pentru mintea umană. Există un singur lucru capabil să suprime și să comande mintea umană: sunetul gongului. Este primul sunet din Univers, este sunetul care a creat acest univers. Mintea nu are putere să reziste în fața unui gong care are parte de o interpretare eficientă.”

Râsul

Probabil ați auzit deja că râsul este cel mai bun medicament. Dintotdeauna am auzit expresia aceasta, dar până de curând nu știam că s-au și demonstrat efectele râsul ori că există chiar cluburi de râs. Fie că alegi să te forțezi să razi copios de unul singur – asta dacă nu ai deja motiv – sau cu alții – râsul te scoate în doar câteva secunde din stările de frecvență joasă și îți schimbă instant starea de spirit.

Te-a amuzat informația? Sau ți-a stârnit curiozitatea? Indiferent care este răspunsul, eu zic să dai o șansă oricăreia dintre tehnici și să te bucuri de efecte.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE