10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriInternVor să pună lacătul pe pușcării! Polițiștii din penitenciare amenință că vor...

Vor să pună lacătul pe pușcării! Polițiștii din penitenciare amenință că vor bloca, la propriu, instituțiile în care activează

Deși nu au dreptul să facă grevă, polițiștii care au în grijă supravegherea activității din penitenciare anunță că vor bloca pur și simplu pușcăriile, dacă Guvernul nu le va accepta solicitările de ordin salarial.

Polițiștii din penitenciare cer aplicarea legii salarizării unitare.

”Dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile”, a declarat luni, 15 ianuarie, președintele Fedeţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Cosmin Dorobanţu, pentru Prima News.

Acesta a anunțat că, dacă Guvernul va continua să le ignore solicitările vor bloca penitenciarele pe termen nelimitat.

”Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm penitenciarele, am mai făcut asta, două sau trei ore pe zi, am blocat penitenciarele la propriu, iar în 2024 blocăm penitenciarele la propriu, pe termen nelimitat”, a spus Cosmin Dorobanţu.

Polițiștii din penitenciare se alătură astfel unei categorii tot mai mare de români care încearcă să profite de perioada electorală și vin cu tot felul de solicitări, legitime de altfel.

”Ne-am solidarizat cu protestatarii legitimi de la transporturi şi agricultori, pentru că problemele noastre se unesc cu problemele lor. Aceşti protestatari (..) ne plătesc nouă salariile, fără firmele care să plătească taxe, noi, poliţiştii de penitenciare nu am aveam bani de salarii”, a mai spus Dorobanţu.

Condamnați la locul de muncă, polițiștii din pușcării amenință cu un boicot profesional.

Principala revendicare a polițiștilor din penitenciare se referă la punerea în aplicare a salarizării unitare, legiferată, dar „uitată” .

”Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că în practică nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare”, a declarat reprezentantul FSANP.

Pe site-ul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a fost publicată și un fel de somație, în care aceștia își anunță oficial intențiile de boicot profesional, dar care conține și o atenționare pentru unii lideri politici, de a nu încerca să își atragă votanți  profitând de acțiunile de protest, întrucât ar minimaliza efectele manifestării acestora.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments