14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
StiriInternZeci de tone de gunoi din zona fostei gropi de la Chiajna...

Zeci de tone de gunoi din zona fostei gropi de la Chiajna amenință sănătatea cetățenilor din comuna ilfoveană și din nordul Capitalei

Zeci de tone de gunoi în amestec din care se scurg tot felul composturi toxice toxice sunt depozitate ilegal în apropierea fostei gropi de gunoi Iridex, Chiajna, informează gsnews.ro.

Potrivit colegilor noștri jurnaliști, locuitorii din zonă nu s-au bucurat prea mult de aer curat după închiderea de acum trei ani a gropii de gunoi, cea care a terorizat prin mirosurile sale zona de nord a Bucureștiului și comunele adiacente din județul Ilfov.

De această dată groapa de gunoi Chiajna revine în atenția publică nu doar printr-o „formulă înbunătățită” de disconfort olfactiv, provenită de la stația de sortare din zonă, ci și prin ceea ce cetățenii din zonă acuză ca fiind „o veritabilă amenințare la adresa sănătății”.

În acest sens, gsnews.ro citează numeroase sesizări venite din partea unor cetățeni din Chiajna, Rudeni, cartierele Pajura, Bucureștii Noi, Străulești, Militari Rezidence, Chitila, zona Șoselei de Centură, atât către autoritățile responsabile, cât și către diverși politicieni.

„Vă informăm că în localitatea Chiajna-Rudeni din județul Ilfov există o stație de sortare a deșeurilor cu o platformă unde se sortează deșeuri în amestec, urât mirositoare, care aparține societății IRIDEX Grup, chiar lângă fosta groapă de gunoi Chiajna-Rudeni. Aici sunt transportate deșeuri din București și din județul Ilfov care sunt stocate foarte mult timp în aer liber în vederea unei așa zise sortări. Această platformă de gunoi generează mirosuri insuportabile de gunoi, care afectează calitatea vieții noastre în mod constant, indiferent dacă este zi sau noapte. Mirosurile grele și persistente de gunoi emanate au devenit o problemă majoră pentru toți locuitorii. Acestea creează disconfort extrem în viața de zi cu zi și pune în pericol sănătatea noastră și a familiilor noastre”, se arată într-o sesizare de acest fel primită de colegii de la gsnews. ro pe adresa redacției.

În plus, mai scrie sursa citată, oamenii din zona amintită spun că au publicat fotografii și înregistrări în spațiul public cu munți de gunoaie, dar singurul rezultat obținut e că au fost amenințați să-și vadă de treaba lor și să șteargă postările de pe rețelele sociale.

Cetățenii mai susțin și că substanțele emanate din acele stocuri de gunoaie, „cum ar fi stibiu, bariu, cadmiu, cobalt, mercur, plumb pun în pericol sănătatea oamenilor și conduc la apariția unor boli grave în comunitatea noastră, incluzând afecțiuni cronice digestive, respiratorii și de alt fel”.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments