22 C
București
duminică, 21 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternZona Văcărești, la un pas de o profundă redesenare din această vară

Zona Văcărești, la un pas de o profundă redesenare din această vară

Zona Văcărești va căpăta din această vară un alt aspect, după inaugurarea unei clădir speciale pe care Municipalitate o reconstruiește din toamna anului 2022.

Clădirea Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti este aproape finalizată.

Anunțul a fost făcut de edilul general, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

 „Lucrările sunt realizate 90%, termenul de finalizare fiind sfârșitul lunii iunie 2024. Aceasta este o altă investiție abandonată de administrația precedentă. Proiectul a început în 2012 și a fost sistat în 2016. Nu s-au mai alocat fonduri, iar construcțiile s-au degradat. În 2022, am reluat procedurile legale pentru continuarea proiectului (documentație, licitație etc.), iar din 2023 se lucrează”, a precizat Nicușor Dan.

Lucrările de specialitate în zona Văcărești sunt în plină derulare, în ciuda sezonului rece

Potrivit acestuia, Lapidarium Văcăreşti va cuprinde două săli expoziţionale care vor adăposti fresce, machete, relevee şi alte piese documentare și de artă, un foaier şi o sală numită Auditorium cu 200 de locuri destinată evenimentelor culturale, precum: recitaluri, concerte, piese de teatru, conferințe, simpozioane.

În cadrul aceluiaşi proiect urmează a fi amenajat şi un depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcărești, care a avut loc în anul 1986.

Nicușor Dan consideră că punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist.

În urmă cu un an și jumătate, în septembrie 2022, Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” anunţa o amplă licitaţie pentru efectuarea de lucrări de amenajare şi restaurare la Ansamblul Istoric Mogoşoaia, la o valoare estimată de 5.764.365 de lei fără TVA.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments