10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriIntern300 de parcometre digitale în București. Parcagiii rămân pe poziție

300 de parcometre digitale în București. Parcagiii rămân pe poziție

După mai multe rânduri de “amenințări” cu instalarea de parcometre în Capitală, iată că minunea s-a întâmplat. Și nu oricând, ci în ajun de Crăciun. Ceea ce nu înseamnă că parcagii vor rămâne șomeri, sau că parcările de reședință nu se vor scumpi de la 1 ianuarie 2024.

La cât de mult seamănă, Burduja și Bujduveanu ar putea face și schimb de funcții.

“Siamezii” de la PNL-București, Sebastian Burduja, ministrul Energiei și Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, au inaugurat cu mare pompă primele parcometre din București, unde poți plăti parcarea civilizat, cu cardul, sau telefonul, așa cum se practică în alte orașe din țară de mulți ani.

“Suntem alături de ministrul Energiei și pentru prima dată în municipiul București am instalat parcometre unde poți plăti parcarea modern, digital și fără comisioane, așa după cum am promis. Cel mai important, domnule ministru, sunt fabricate în România, chiar în București. 300 de bucăți“, a spus viceprimarul Bujduveanu, într-un scurt videoclip pe care l-a postat pe pagina sa de facebook.

“Puteți folosi cele mai noi tehnologii: cardul bancar sau preplătit, telefonul, smart watch, QR code-ul și tichete preplătite. Se pot plăti: tariful orar de parcare, abonamentele pentru persoane fizice și juridice și tariful unic pentru autocare. Se poate opta pentru dovada plății pe email sau print. Până în prezent au fost amplasate 100 de parcometre, în parcările din inelul central. În perioada următoare, Compania Municipală Parking București va monta toate cele 300 de automate”, le explică bucureștenilor viceprimarul, tot pe pagina sa de facebook .

„Bagă aici boss, nu ți-o zgârie nimeni”, textul preferat al parcagiilor din Capitală. Sursa foto: digi24.ro

“Mă bucur foarte mult să fiu astăzi aici alături de domnul viceprimar Stelian Bujduveanu. Oricum, semănăm, așa că, cu cât apărem mai mult împreună ne puteți distinge mai ușor… Întradevăr, o soluție pe care o salut din toată inima, o soluție modernă, digitală, o soluție care folosește energie solară, o soluție pentru un București de nivelul anului 2023”, a declarat la rândul său ministrul Burduja.

Și chiar are dreptate, în mare parte. Pe cei doi membri ai organizației PNL-București îi poți deosebi cu greu. Aceștia au un nume de familie ușor de confundat. În plus, seamănă și la înfățișare, ceea ce le-a adus porecla de “siamezii de la PNL”.

Ce au omis să precizeze cei doi, ar fi că instalarea parcometrelor înseamnă concedierea unor angajați de la Compania Municipală Parking București, dar nu și “concedierea” parcagiilor care fac legea prin parcările Capitalei, fără să fie deranjați de cei de la Poliția Locală.

Și ar mai fi ceva, un mic detaliu pe care Bujduveanu și Burduja l-au uitat, în scurta lor prezentare: de la1 ianuarie 2024 bucureștenii vor plăti mai mult pentru parcările de reședință, în medie cu 13%, dar ce mai contează, avem parcometre solare.

De remarcat și faptul, pe care l-am menționat și într-un articol anterior, că viceprimarul Stelian Bujduveanu face tot ce poate ca să-i ia fața, cum se spune, lui Nicușor Dan, atunci când vine vorba de tăiat panglici, ceea ce sugerează că se pregătește să intre în cursa pentru funcția de primar general, susținut chiar de șeful său pe linie de partid, Sebastian Burduja.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments