7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriLifestyle5 ținute care au ca piesă de bază cămașa albă

5 ținute care au ca piesă de bază cămașa albă

  Piesa vestimentară care nu are cum să lipsească din nicio garderobă- eterna camașă albă este „cămașa” cămășilor. Cămașa albă a evoluat și a fost reinventată de-a lungul secolelor pentru a deveni un element de bază atemporal și un must-have pentru orice femeie (și bărbat), iar originea ei datează de la nici mai mult nici mai puțin decât anul 1500 î.Hr.

În Egipt a apărut pentru prima dată lucrul cel mai apropiat de ceea ce înțelegem astăzi ca fiind o cămașă. O haină subțire de in, cu o deschidere în față pentru a putea fi îmbracată pe cap, piesă căreia, mai târziu, în Imperiul Roman, i s-au adăugat mâneci, devenind cunoscută sub numele de tunică.

La început, cămășile erau considerate o piesă de lenjerie intimă, erau purtate ca un tricou și ascunse sub îmbrăcăminte, permițând să se vadă doar gulerul. Funcția sa principală era de a proteja pielea și de a menține îmbrăcămintea exterioară curată.

Cămășile așa cum le cunoaștem acum datează de la începutul secolului XX, dar la sfârșitul secolului al XIX-lea prima cămașă cu nasturi de sus în jos a fost înregistrată în Anglia. În secolul al XIX-lea și începutul secolului XX, singurii oameni care purtau cămăși erau aristocrații și oamenii de bună reputație care își permiteau să le spele des și să le păstreze mereu curate.

Canal 33 îți propune 5 ținute în care cămașa albă este în centrul atenței.

Ținuta 1 este formată din poate cea mai întâlnită combinație zi de zi,cămașă albă cu jeanși, dar o putem personaliza prin atenția la detalii. Cămașa este oversized, cu mânecile îndoite,nu este purtată pe afara ci introdusă în pantalonii de culoare neagră cu talie înaltă pentru a crea impresia de picioare mai lungi. Pantofii negri de lac au un toc mic, stabil și  geanta stil coș de rafie dau ținutei un aer relaxat, lejer. Este un look pe care îl poți purta cu încredere , oriunde, în orice ocazie.

 

Cămașa albă și jeanși, o combinație care nu se va demoda niciodată/ Sursă foto: Pinterest

Ținuta 2 este bussines-casual și ne prezintă integrată cămașa pe dedesubtul unei veste tricotate călduroase bej, pantaloni într-o nuanță mai deschisă, de crem, îndoiți la glezne, pentru un plus de alungire a siluetei și pantofi sport albi. Ca accesoriu geanta neagră de mărime potrivită din piele neagră completează frumos nuanțele de bej. Arată chic, fără prea mult efort. Trebuie totuși să avem grijă, chiar dacă purtăm cămașa pe dedesubtul altei piese vestimentare, ea trebuie mereu să fie bine călcată.

O ținută confortabilă, călduroasă, dar chic pentru zile pline/ Sursă foto: Pinterest

Ținuta 3 ne suprinde prin inventivitate și ne arată cum poți să ai o ținută de covor roșu folosind în partea de sus o cămașă albă. Look-ul abundă în simplitate și rafinament, o cămașă albă și o fustă neagră lungă, dar atenția aici este îndreptată către felul în care vin hainele și ele vin perfect. Cămașa este oversived, iar fusta perfect cambrată nu ne permite să vedem ce are in picioare, dar ne imaginăm că sunt ori o pereche de pantofi ori una de  sandale, dar cu toc înalt. Centrul de interes se îndreaptă către accesorii, geanta de piele neagră și bijuteriile fine oferă un plus de eleganță.

Cu o cămașă albă poți construi și un look de seară rafinat / Sursă foto: Pinterest

 Ținuta 4 ne prezintă clasicul costum negru, care merge cel mai bine combinat cu…ați ghicit: cămașa albă. Este un look atemporal care vă va scoate din impas de fiecare dată. În această abordare pantalonii sunt ușor evazați, sacoul acoperă șoldurile, cămașa este introdusă în pantalon, mânecile cămășii se văd exact cât trebuie, doi centimetrii înainte să se piardă sub manșetele sacoului. Ochelarii negri si pantofii ascuțiți, dau o notă în plus de eleganță și flatează silueta.

Un costum clasic negru și o cămașă albă merg perfect împreună/ Sursă foto: Pinterest

Ținuta 5 este dedicată iubitoarelor de culori, ne cucerește prin faptul că o putem purta acum, în plin sezon rece, atât maleta cât și fusta oferă un confort termic. Putem avea o pată de culoare în partea de jos, atunci când purtăm cămașă albă, care aici este folosită ca un blazer, este descheiată complet , cu mânecile îndoite până la cot. Cizmele sunt alese nu întâmplător, ci într-o nuanță complementară fustei, este o ținută extrem de feminină.

Un look perfect pentru o ieșire în oraș cu prietenele/ Sursă foto: Pinterest
Oana Duțu
Oana Duțuhttp://canal33.ro
Absolventă U.N.A.T.C, secția actorie este un insider al industriei filmului, teatrului, publicităţii şi evenimentelor. Din 2019 realizează şi prezintă emisiunea ,,Despre Filme” la Canal 33 HD, este editor de modă şi lifestyle al siteului www.canal33.ro şi realizatoarea rubricii „Despre stil”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments