12.4 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleA fi sau a nu fi spectator de teatru

A fi sau a nu fi spectator de teatru

Săptămâna aceasta, actorul Andrew Scott, îndrăgit în mod special pentru rolul preotului din serialul de mare succes ,,Fleabag” a dezvăluit că a fost nevoit să oprească spectacolul în timpul monologului lui Hamlet pe scena teatrului londonez Almeida.

Actorul a mărturisit că nu a mai putut continua piesa de teatru, în momentul în care un spectator și-a scos laptopul și a început să trimită mailuri. Invitat la un podcast, Scott, care a fost nominalizat la premiile Laurence Olivier pentru rolul din Shakespeare, a declarat că a refuzat să mai interpreteze celebrul rol până când bărbatul din public nu și-a lăsat laptopul deoparte.

Experiența lui Scott este una dintre multele relatări despre comportamentul nepotrivit din partea publicului britanic la teatru, din ultimii ani. În aprilie anul trecut, poliția a fost chemată la o reprezentație din Manchester a muzicalului ,,The Bodyguard”, după ce personalul de la teatrul Palace, care încerca să liniștească un membru al publicului cântând prea tare, a fost întâmpinat cu „un nivel de violență fără precedent”, potrivit supraveghetorului de la fața locului.
Un sondaj efectuat anul trecut în Marea Britanie a constatat că 90% dintre angajații sălilor de teatru au experimentat sau au asistat la comportamente inacceptabile ale publicului, inclusiv atacuri, vandalism și limbaj rasist.

Ca răspuns la un număr tot mai mare de astfel de incidente, a fost lansat ,,Anything Doesn’t Go”( Nimic nu merge), o campanie de combatere a comportamentului antisocial.

Oana Duțu
Oana Duțuhttp://canal33.ro
Absolventă U.N.A.T.C, secția actorie este un insider al industriei filmului, teatrului, publicităţii şi evenimentelor. Din 2019 realizează şi prezintă emisiunea ,,Despre Filme” la Canal 33 HD, este editor de modă şi lifestyle al siteului www.canal33.ro şi realizatoarea rubricii „Despre stil”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments