7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriInternAeroporturile românești anunță că sunt pregătite pentru intrarea în Spațiul Schengen

Aeroporturile românești anunță că sunt pregătite pentru intrarea în Spațiul Schengen

Aeroporturile românești sunt pregătite să facă față noului capitol din viața lor, o dată cu aderarea României la Spațiul Schengen aerian la 31 martie 2024, cel mai probabil.

„Aeroporturile sunt pregătite pentru aderarea României la Schengen. Este o măsură care va fluidiza traficul în mod considerabil și va veni cu beneficii pentru pasageri. Pentru zborurile în interiorul zonei Schengen aceștia nu vor mai trece prin controalele Poliției de Frontieră, nici la plecare și nici la destinație, ceea ce va însemna un timp mai scurt petrecut în aeroport. În perioada următoare vom colabora cu Poliția de Frontieră, cu Direcțiile Regionale Vamale din cadrul Autorității Vamale Române și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru recertificarea fluxurilor în aeroporturi și pentru actualizarea procedurilor”, a anunțat recent David Ciceo, Președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Pe de altă parte, anul trecut pe aeroporturile din România s-a înregistrat un total de 24.593.281 de pasageri, din care aproape 8% au călătorit pe rute interne și restul de 92% pe rute externe. Cifra a fost mai mare cu peste 3,5 milioane de călători față de 2022.

„După aderarea României la Schengen traficul înregistrat de aeroporturi va fi aproximativ 30% non-Schengen și 70% Schengen”, înclină să creadă același David Ciceo, Președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Asociația Aeroporturilor din România a organizat, în perioada 8-9 februarie, ședința Directorilor Generali ai aeroporturilor membre AAR. La evenimentul care s-a desfășurat la Poiana Brașov a luat parte și dl. Adrian-Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și dl. Todorică-Constantin Șerban, Președintele Consiliului Județean Brașov, alături de reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

De asemenea, la dezbateri au participat și reprezentanți ai Poliției de Frontieră, ai Autorității Aeronautice Civile Române, ai ROMATSA și ai companiilor aeriene, precum și alți specialiști din domeniul aviației.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments