9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Alexandru Rafila și-a anunțat propria candidatură la europarlamentare

Alexandru Rafila și-a anunțat propria candidatură la europarlamentare

Alexandru Rafila, 62 de ani, și-a propus să iasă la pensie din postura de europarlamentar. Actualul ministru al Sănătății și-a anunțat duminică, 11 februarie, candidatura pe listele PSD pentru apropiatele alegeri europarlamentare, care vor avea loc în România la 9 iunie.

„Mi-am depus opţiunea pentru candidatură la organizaţia PSD Sector 2 pentru alegerile europarlamentare. Colegii au aprobat în unanimitate această candidatură şi mă bucur, le mulţumesc. Sigur, este un prim pas, urmează ca organizaţia PSD Bucureşti şi conducerea partidului să definitiveze o listă”, a anunțat ministrul în premieră la postul de televiziune Digi 24.

Anunțul său poate fi ușor surprinzător, în condițiile în care Alexandru Rafila nu a apărut niciodată în ipostaze de conflict cu șeful său de cabinet și de partid, Marcel Ciolacu.

Fost membru al Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății din partea României, Alexandru Rafila e de părere că are „suficient de multă experienţă şi un pic de interrelaţionare internaţională”. El a preluat conducerea Ministerului Sănătății la finele lunii noiembrie 2021.

Mandatul unui europarlamentar are o durată de patru ani. Statistica indică faptul că la precedentele alegeri europarlamentare PSD a obținut doar nouă mandate.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments