19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie, 2024
spot_img
DiverseAna Măiță: „Siguranța copiilor trebuie să fie o cultură!”

Ana Măiță: „Siguranța copiilor trebuie să fie o cultură!”

În România, copiii nu sunt în siguranță. Cum ne ajută Guvernul? Deși guvernul implementează diverse politici și programe pentru protejarea copiilor există încă provocări semnificative. Infrastructura deficitară, lipsa unor servicii sociale eficiente și inegalitățile din sistemul educațional și de sănătate pot pune în pericol bunăstarea copiilor.

Ana Măiță, Președintele asociației Mame Pentru Mame, a prezentat cele mai recente proiecte ale ascociației menite să-i protejeze pe cei mici: „Zona de siguranță rutieră” și „Ora de înot”, în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „România în mișcare”.

Asociația Mame pentru Mame

Asociația Mame pentru Mame nu se limitează doar la sprijinirea mamelor în timpul nașterii, ci își extinde eforturile și către domenii precum nutriția și medicația atât pentru mame, cât și pentru copii. Această organizație non-profit are ca misiune principală promovarea sănătății fizice și emoționale a gravidelor, mamelor și nou-născuților, având un impact semnificativ asupra calității vieții acestora.

Ora de înot

Invitata emisiunii, Ana Măiță, a mărturisit faptul că România este țara în care se îneacă cei mai mulți oameni din Europa. Copiii au nevoie de cel puțin o oră de înot pe lună, pentru a învăța să înoate.

„Noi încercăm acum, împreună cu Federația Aparținătorilor Legali și a Părinților, unde suntem mai multe asociații de părinți, să propunem, ca în cadrul reformei educației să existe această oră de înot. Repet, o dată pe lună, pentru fiecare ciclu școlar, la ora de educație fizică să meargă cu clasa și să învețe să înoate”, mărturisește Ana Măiță.

Traseul casă-școală-casă

Totodată, al doilea proiect al asociației este „Traseul casă-școală-casă” . Acest proiect promovează cultura siguranței și presupune un traseu de siguranță pentru copii.

„Siguranța copiilor nu trebuie să fie nici o politică publică, nici un set de măsuri sau o campanie. Siguranța copiilor trebuie să fie o cultură. O cultură a unei societăți întregi, începând evident în familie, continuând cu comunitatea, vecinii și școala”, mai spune președintele asociației.

Mai multe detalii despre Asociația Mame Pentru Mame și despre proiectele promovate de aceasta găsești în videoclipul de mai jos cu Vicențiu Popa și Ana Măiță.

video
play-sharp-fill
Maya Nichita
Maya Nichita
Maya este o persoană sociabilă, ambițioasă, hotărâtă, care își construiește drumul spre succes cu pași mărunți, dar rapizi. Totodată, este studentă în anul I la masteratul de Communication and Advertising în cadrul facultății SNSPA.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

LIVE