12.4 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
Mai MulteComunicate de presaArhitectul Augustin Ioan și cultura ca spectacol, în acorduri de chitară, în...

Arhitectul Augustin Ioan și cultura ca spectacol, în acorduri de chitară, în finalul festivalului CÂNTAREA OMENIEI

Marți, 30 ianuarie 2024, festivalul eclectic CÂNTAREA OMENIEI își invită publicul la ultima întâlnire din acest an. De la ora 19:00, la Teatrul Apropo, Anamaria Spătaru, jurnalist cultural distins cu multiple premii, îl va avea în fața sa pe Augustin Ioan, pentru un dialog cu public despre miezul învățămintelor glosei eminesciene și reflexiile acestora în înțelegerea lumii de azi.

Seara se încheie cu Duo Hesperus, care urcă pe scenă pentru un recital extraordinar de chitară.

Anamaria Spătaru și Augustin Ioan vor explora verbal spațiul cultural în diversele sale dimensiuni: estetică, istorică, civilizațională, ideologică, ludică, axiologică și câte și mai câte, într-un exercițiu de libertate de gândire și de extensie culturală.

Arhitect, profesor, poet, eseist, critic și istoric al arhitecturii, Augustin Ioan este foarte aproape de ceea ce îndeobște numim “om renascentist”. Cu o operă care se manifestă atât în lumea materială (a proiectat, printre altele, noua Catedrală Arhiepiscopală cu necropolă regală de la Curtea de Argeş, unde sunt îngropaţi Regele Mihai şi Regina Ana), cât și în aceea mai subtilă a valorilor culturale, Augustin Ioan publică substanțial, atât în țară, cât și în străinătate, scrieri de arhitectură laică sau religioasă, de filosofie a spațiului sau de antropologie a locuirii, de istorie și exegeză a spațiului sacru ori pur și simplu de beletristică, într-un efort neobosit de a-și învăța studenții, cititorii și semenii să lucreze permanent la propria edificare spirituală și să-și mobileze spațiul interior cu introspecții, cu întrebări, cu excursuri spirituale

Augustin Ioan -Arhitect, profesor, poet, eseist, critic și istoric al arhitecturii,

Seara se încheie cu Duo Hesperus, care urcă pe scenă pentru un recital extraordinar de chitară. Costin Soare și Ioan Bănescu, cei doi muzicieni care formează Duo Hesperus, au concertat pentru prima dată împreună în august 2020 în cadrul „Sommerfest Rădăuți”, iar de atunci au apărut pe scena Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, în cadrul Festivalului Musica Barcensis (Biserica Fortificată de la Vulcan), la Palatul Suţu, în cadrul Stagiunii „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, la Filarmonica Braşov, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”, Mediaş, „Ateneul” din Tecuci, Pavilionul „Marcel Guguianu”, Bârlad, Biserica Anglicană din Bucureşti și în multe alte locuri.

Costin Soare și Ioan Bănescu, cei doi muzicieni care formează Duo Hesperus,

De această dată, cei doi vor prezenta un periplu prin lumile muzicale ale compozitorilor români contemporani, atât din generaţia celor deja consacraţi, cât şi dintre tinerii în afirmare, într-un program ca un bazar sonor, cu preumblări în paşi de dans, fiinţe imaginare și mirosuri de jazz-o-mie.

Spectacolul are loc la Teatrul Apropo și începe la ora 19:00.

Intrarea este liberă.

Teatrul APROPO se află în bd. Dimitrie Pompeiu 8, București (clădirea FEPER, la subsol).

CÂNTAREA OMENIEI este un proiect organizat de Asociația Culturală Kitarodia și finanțat de Ministerul Culturii. Între 20 și 30 ianuarie 2024, proiectul a prilejuit publicului mai multe întâlniri, variate și atractive, cu poezia, ideile, muzica și frumosul, într-un demers de prezentare a cât mai multe moduri de raportare la cultura națională.

https://www.facebook.com/events/1409989099866312

Partener TV al evenimentelor: Canal 33

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio București FM, BookHub.ro, Zile și nopți, agentiadecarte.ro, România Pozitivă, Ediția de Dimineață și spatiulconstruit.ro.

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments