22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024AUR a pus ochii pe scaunul lui Boc, la Primăria Cluj și...

AUR a pus ochii pe scaunul lui Boc, la Primăria Cluj și al lui Chirica, la Primăria Iași

George Simion a declarat război total partidelor aflate la putere, încercând să racoleze de la alte partide candidați cu șanse reale de reușită în alegerile locale, inclusiv de la PSD și PNL.

Europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru va candida din partea AUR la primăria Iași împotriva lui Mihai Chirica, de la PSD-PNL

„Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani”, este mesajul postat de cei de la AUR pe pagina de internet a partidului.

George Simion anunță o adevărată revoluție împotriva baronilor locali, unii dintre ei înțepeniți în scaune de zeci de ani.

„Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm și noi strategia. Dacă vor fi și alegeri locale pe 9 iunie în total dispreț față de Constituție, atunci acceptăm candidați comuni din partea tuturor formațiunilor care să se lupte cu reprezentantul PSD-PNL, indiferent cum s-ar chema. Nu mă interesează decât să pun stop acestei coaliții contra naturii, care dorește să fie la putere încă 10 ani de acum înainte. Voi face orice gest politic necesar, lăsând interesele partidului meu mai prejos, pentru a ne lupta cu ei. Să vină cu candidați comuni, noi o să ne luptăm în satele și orașele țării și la alegerile locale, indiferent că sunt în iunie sau septembrie. Fac apel către toți cei care își doresc să îi contracandideze pe primarii în funcție să vină la filialele noastre județene, suntem dispuși oficial să îi susținem pe toți”, a susținut George Simion, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele AUR consideră tentativa de comasare a alegerilor drept încercarea disperată a unui grup infracțional organizat (PSD și PNL, nota red.) de a se menține cu orice preț la putere.

„Se urmărește menținerea la putere ilegitim și neconstituțional a unui partid care nu mai are susținere populară. Vorbim despre un grup infracțional organizat și vom depune solicitări în acest sens la procuratura generală pentru conspirație la încălcarea Constituției și pentru crearea unui grup infracțional organizat, tăinuire de informații. Avem mulți oameni care ne-au spus că asupra angajaților Autorității Electorale Permanentă s-au făcut presiuni pentru scrierea pe repede înainte a unei formule de încălcare a Constituției. Nu vom permite așa ceva. Cred că fiecare român înțelege de ce această grabă. Nu avem nicio problemă dacă alegerile se organizează pe 9 iunie, pentru că suntem convinși că românii îi vor taxa la vot pe cei din PSD, pe cei care tolerează ca anexa să facă regulile în această țară și ca președintele țării să se implice în jocul democratic. Este fără precedent. Domnul Klaus Iohannis, cel care a tăcut nouă ani, încearcă acum să își salveze partidul”, a declarat președintele AUR.

Fost consilier PNL la primăria Cluj, actualul deputat AUR Sabin Sărmaș va candida împotriva fostului său șef

Simion a anunțat și numele celor pe care partidul său îi va susține la alegerile locale în cazul a două primării importante din țară: Iași și Cluj.

„Ieri (marți, 20 februarie, nota red.) am fost la Iași, îl susținem la primăria municipiului Iași pe domnul Tudor Ciuhodaru (în prezent europarlamentar PSD, nota red.), singurul care a apărut în sondaje că reprezintă o alternativă la Mihai Chirica PSD-PNL, la fel facem și la Suceava, la șefia Consiliului Județean contra lui Gheorghe Flutur.

La Cluj și-a anunțat intenția domnul deputat Sabin Sărmaș (fost consilier PNL în primăria condusă de Emil Boc, nota red.)  să îl contracandideze pe Emil Boc. Ne punem în spatele lui Sabin Sărmaș cu o listă plină de oameni vocali care au făcut opoziție în acești ani, de când este Emil Boc șef la Cluj”, a mai spus liderul AUR.

În privința alegerilor prezidențiale, George Simion a anunțat că AUR va avea candidat propriu, însă acesta va fi anunțat în luna iunie, în urma unei curse interne.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments