14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024AUR propune un preot la Primăria Suceava și pe deputatul Dan Tănasă...

AUR propune un preot la Primăria Suceava și pe deputatul Dan Tănasă la Primăria Brașov

Purtătorul de cuvânt al AUR, deputatul Dan Tănasă a fost anunțat vineri, 19 aprilie, drept candidat al partidului condus de George Simion la Primăria municipiului Brașov. Acesta îi ia locul șefei departamentului de comunicare a filialei locale a AUR, Gabriela Urse, cea care fusese anunțată inițial drept candidată pentru Primăria Brașovului. Dan Tănasă este cunoscut drept unul dintre cei mai vocali deputați, acesta având mai multe conflicte în Parlament cu deputați de la PSD sau USR.

Deputatul Dan Tănasă, poreclit „gură-mare” se ia la trântă cu fostul dar și cu actualul primar al municipiului Brașov

Brașovenii au de ales în data de 9 iunie între actualul primar, Allen Coliban, de la USR, fostul primar George Scripcaru, susținut de coaliția PSD-PNL și, mai nou, deputatul AUR Dan Tănasă. Anunțat ieri drept candidatul AUR pentru primăria municipiului Brașov, Tănasă a declarat: „În acest moment brașovenii au de ales între o ciorbă reîncălzită pusă în marmită de către PSD și PNL (fostul primar George Scripcaru, nota red.) sau omul lui Veștea la Primăria Brașov, Allen Coliban. În mod evident, la ora actuală în Brașov, funcționează foarte bine blatul USR cu PSD și cu PNL. Județul este foarte bine împărțit între clanurile mafiote, între PNL, PSD și USR, iar brașovenii sunt puși în situația de a alege răul cel mai mic. Iată că, la Brașov, anul acesta brașovenii nu mai sunt nevoiți să aleagă răul cel mai mic, nici la județ, nici la municipiul Brașov”.

Primul pe care Dan Tănasă l-a luat la țintă este actualul primar, Allen Coliban.

„Nu îl deranjează nimeni pe Coliban la municipiul Brașov de trei ani și jumătate. Singura realizare a lui Coliban în acest mandat a fost aceea de a inaugura o grădiniță pe care nici măcar nu a inițiat-o el. Mandatul lui Allen Coliban la Primăria Brașov se remarcă prin blatul abject cu gruparea infracțională PNL-PSD”, a declarat Dan Tănasă.

Preotul Cătălin Axinte va trebui să renunțe la sutană, dacă ajunge primarul Sucevei

O altă candidatură interesantă a celor de la AUR este cea a preotului Cătălin Axinte, aruncat în luptă pentru primăria municipiului Suceava. Acesta are 50 de ani, trei copii și este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din cartierul sucevean Obcini.

La începutul acestui an, Biserica Ortodoxă Română a cerut ca preoții să nu se implice în campania electorală din 2024, când vor fi patru rânduri de alegeri. BOR a susținut că preoții care se implică în politică sau care vor susține un candidat la alegeri, își vor încălca legământul. Cu toate acestea, preotul Cătălin Axinte spune că are acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la alegerile locale, cu respectarea hotărârilor Sfântului Sinod.

„E anul schimbării de sistem. Puterea celor care ne conduc astăzi stă în umilința noastră, în faptul că ei așa ne vor, cu capul plecat. Singura politică a mea este iubirea de neam și apărarea depturilor sfinte. Prin muncă, dăruire, onestitate, răbdare și nu în ultimul rând prin exemplul meu personal. Toți sunteți importanți. Haideți să construim împreună această frumoasă societate. Am mare încredere în tineri, sunt frumoși, deștepți. Pentru ei intru în politică. Să trăiască într-o țară în care să nu le fie frică să vorbească”, a declarat preotul Cătălin Axinte.

Acesta a precizat că pe durata campaniei electorale își va suspenda activitatea preoțească și nu va mai oficia slujbe religioase. În plus, va trebui să renunțe la sutană, dacă va ajunge primarul Sucevei.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments