7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriInternBomba politică a sfârșitului de an! Președinții USR, PMP și Forța Dreptei...

Bomba politică a sfârșitului de an! Președinții USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat înființarea unei alianțe de centru-dreapta

Alianța Dreapta Unită, este numele ales de conducerea celor trei partide, pentru alianța politică anunțată chiar astăzi. Inamicul numărul unu va fi PSD, au declarat la unison președinții PMP, USR și Forța Dreptei, în timp ce PNL a fost categorisit drept „o anexă” a partidului condus de Marcel Ciolacu.

Alianța Dreptei Unite: USR+Forța Dreptei+PMP

 „Este un moment special, un moment al speranței pntru schimbare în România. Anunțăm astăzi Alianța Dreapta Unită. (…) Vom construi împreună o guvernare responsabilă. Vom fi alături de oamenii care muncesc cinstit. Taxele și impozitele pe care ei le plătesc vor fi – din nou – o investiție într-un viitor mai bun. Noi, Dreapta Unită, vom oferi responsabilitate, predictibilitate și onestitate. Vreme de trei ani, guvernarea PSD-PNL a băgat mâinile adânc în buzunarele oamenilor prin prețuri record și taxe mai mari ca să plătească pensii speciale, sinecuri și contracte pentru clientela de partid. Trebuie să oprim jaful din banii publici pentru a putea construi o Românie modernă!”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă. Acesta l-a acuzat dur pe președintele Iohannis, căruia i-a reproșat că a dat gratuit voturile care fuseseră de dreapta și le-a pus în sacoșa PSD”.

„Românii vor avea anul viitor o alternativă credibilă și puternică, o „Dreaptă Unită”, care se va lupta cu toată forța împotriva acestor două structuri politice ce joacă fără reguli și se hrănesc doar din minciună, manipulare și demagogie. Iohannis a trădat electoratul de dreapta, noi nu, și de aceea le cerem românilor să privească dincolo de aparențe și să vină într-un număr cât mai mare lângă noi, pentru că România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei”, a spus Eugen Tomac, președintele PMP.

„Suntem la 34 de ani de la Revoluție și în loc să constatăm că suntem mai aproape de idealurile celor care au ieșit în stradă, de a avea o democrație autentică, fără nomenclatură,  fără privilegii, fără Securitate, dimpotrivă, parcă ne-am întors în timp și PSD-iștii și PNL-iștii și opoziția de operetă inventată de PSD și PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi”, a declarat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Cei trei apostoli ai dreptei: Eugen Tomac, Ludovic Orban și Cătălin Drulă. Sursa foto: facebook

Cu numai o seară înainte, în direct la Digi 24,  așa, ca de la președinte actual al PNL la fost președinte al PNL, Nicolae Ciucă l-a întrebat pe Ludovic Orban dacă doreşte să contribuie la întărirea liberalismului, sau la dezbinarea lui. Cu alte cuvinte, dacă Forța Dreptei vine în alegeri alături de PNL, sau va merge alături de alte partide.

 „Asta mi se pare o jignire, să îmi vorbească mie domnul Ciucă de liberalism. Eu mănânc liberalism pe pâine de când am pus prima oară mâna pe cărţi de filosofie, de istorie politică, pe cărți de gândire politică. (..) Cred că de-a lungul timpului am arătat că nu numai că gândesc dar şi acţionez ca un liberal… Astăzi, atâta timp cât PNL este condus de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul şi democraţia, care acceptă o funcţionare nedemocratică a PNL, care au călcat în picioare toate valorile şi principiile liberale, atâta timp cât PNL va fi sluga PSD, el a încetat să mai existe ca partid liberal. Noi suntem adevăraţii liberali, Forţa Dreptei”, i-a răspuns, aseară, indirect, Orban lui Ciucă, adevăratul răspuns fiind dat astăzi, odată cu înființarea Alianței Dreapta Unită.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments