10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriCămila Raffia, primul animal care a ajutat Google la cartografierea deșertului Liwa

Cămila Raffia, primul animal care a ajutat Google la cartografierea deșertului Liwa

Într-o colaborare revoluționară care îmbină tehnologia și natura, Google a angajat un animal, cămila Raffia, pentru a captura peisajele uluitoare ale deșertului Liwa din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite (EAU). Raffia, o cămilă în vârstă de 10 ani, alături de ghidul său, a devenit primul animal care a ajutat la una dintre misiunile de cartografiere a celor de la Google. Ea a purtat o cameră Trekker montată pe cocoașa sa

pentru a oferi o perspectivă unică asupra frumuseții deșertului.

Camera Trekker a Google, de obicei purtată de oameni, este un dispozitiv portabil echipat cu 15 camere de înaltă rezoluție care captează o vedere panoramică a împrejurimilor. Cămila Raffia, cu temperamentul ei calm și abilitățile sale excepționale de navigare, s-a dovedit a fi un partener ideal pentru această misiune, străbătând cu ușurință terenul accidentat al deșertului.

cămila raffia

Călătoria lui Raffia prin deșertul Liwa a început devreme dimineața, pe măsură ce soarele săruta orizontul. Ghidul ei, un dresor experimentat de cămile, a fost alături de ea, asigurându-se că se simte confortabil și bine în timpul expediției. Pe măsură ce Raffia se plimba, camera Trekker captura imagini uimitoare ale dunelor de nisip ale deșertului, a unei oaze pline de viață.

Tur virtual prezentat de o cămilă

Filmele și fotografiile rezultate, care prezintă frumusețea și măreția deșertului Liwa, au fost concepute pentru utilizatorii care accesează funcția Street View a Google Maps, permițând să exploreze virtual acest peisaj remarcabil din perspectiva unei cămile. Această abordare inovatoare nu numai că extinde raza de acțiune a Google Maps, dar evidențiază și legătura unică dintre oameni și animale din bogata moștenire culturală a EAU.

„Încercăm să ne adaptăm, în funcţie de mediu. În cazul oazei Liwa, vederile de pe cocoaşa unei cămile ni s-au părut a fi modul cel mai adecvat, mai autentic și respectuos față de locul respectiv”, a spus acesta”, a declarat Joyce Baz, un purtator de cuvant al Google, referitor la raționamentul companiei în alegerea unei cămile.

Imagini captivante surprinse în deșertul Liwa

Participarea lui Raffia la această misiune de cartografiere este un testament al adaptabilității și rezistenței cămilelor, animale care au fost de mult timp esențiale pentru comunitățile deșertice din EAU. Capacitatea lor de a naviga în mediul aspru al deșertului, combinată cu temperamentul lor blând, le-a făcut alegerea perfectă pentru această întreprindere.

Pe măsură ce călătoria lui Raffia prin deșertul Liwa se apropia de sfârșit, ea a lăsat în urmă un șir de imagini captivante, păstrând esența acestui deșert remarcabil pentru ca lumea să o experimenteze. Rolul ei de primul partener de cartografiere animal al companiei Google marchează un reper semnificativ în eforturile companiei de a oferi utilizatorilor experiențe virtuale cuprinzătoare și captivante.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments