20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternCanal guvernamental de raportare a fake-urilor. Doar temporar, pentru alegeri fără „interferențe”

Canal guvernamental de raportare a fake-urilor. Doar temporar, pentru alegeri fără „interferențe”

Românii sunt îndemnați să raporteze falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online sesizate pe platformele de socializare, sau oriunde altundeva pe internet. #nofake este numele platformei pe care Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a creat-o special în acest sens. Platforma va avea viață scurtă, fiind special creată pentru „integritatea alegerilor democratice” din acest an.

Manipularea prin intermediul unor știri false, aproape imposibil de combătut

Vineri, 17 mai, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat lansarea platformei #nofake prin care românii pot raporta conținutul  inadecvat pe care îl văd pe rețele de socializare.

Platforma poate fi accesată pe site-ul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/.

„Platforma #nofake va funcționa ca punct de contact pentru cererile de analiză pe care românii le fac în ce privește falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online. Le mulțumesc partenerilor noștri din mediul privat – Google, Meta și TikTok – pentru eforturile de până acum. Au reușit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanțială din conținutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare. Acest nou mecanism de raportare va funcționa complementar cu eforturile de până acum și cu posibilitatea pe care fiecare rețea socială o oferă deja, prin propriile instrumente de raportare. Platforma #nofake va asigura raportarea și analiza rapidă a acelor materiale, puține, care ar putea trece de filtrele implementate până la acest moment de fiecare rețea socială în parte”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.

„Platforma #nofake funcționează ca un canal de raportare temporar în anul 2024 și vizează asigurarea integrității alegerilor democratice, atât la nivel local, național și prezidențial, cât și la nivel european”, se precizează într-un comunicat oficial.

Ei și să te ții de-acum înainte raportări peste raportări, partidele urmând a-și pune postacii la treabă.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments