14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Mai MulteEvenimenteCapitala Greciei acoperită de un nor de praf saharian: Atena se transformă...

Capitala Greciei acoperită de un nor de praf saharian: Atena se transformă într-un decor marțian

Vânturile dinspre sud au transformat Atena într-un tablou ireal, pe măsură ce norii de praf saharian aduși din Africa de Nord au acoperit capitala Greciei, creând o atmosferă asemănătoare cu cea de pe Marte.

Cerurile au prins o nuanță portocalie, iar Acropole și alte repere din oraș au fost înghițite de acest fenomen neobișnuit.
Potrivit meteorologilor, vânturile puternice au purtat praful fin din Deșertul Sahara, crescând riscul de incendii de vegetație în sudul țării. Atena a fost martora unui spectacol surprinzător, iar fenomenul a atras atenția și în alte zone.

Orașul Atena acoperit de norul roșu în dimineața zilei de 24 aprilie

În plus, acest nor de praf nu s-a oprit la granițele Greciei, ci a ajuns și în alte țări din regiune. Bucureștiul a fost, de asemenea, afectat de acest fenomen, cu un strat fin de nisip depus pe mașini și străzi.
Meteorologii avertizează că masa de aer încărcată cu particule va persista în prima parte a zilei de astăzi, dar se așteaptă ca situația să se amelioreze pe măsură ce vânturile se schimbă și se deplasează spre nord-est.

video
play-sharp-fill

Cu toate acestea, fenomenul este mai persistent în zonele în care a plouat, ceea ce poate amplifica efectele acestui nor de praf saharian.

Rareș Mustață
Rareș Mustațăhttp://canal33.ro
Rareș Mustață este un tânăr student la jurnalism și în prezent lucrează pentru redacția televiziunii Canal 33. El este plin de pasiune pentru subiectele incitante și pline de adrenalina. Cu un ochi talentat pentru fotografie și filmare, el caută să surprindă și să împărtășească povestiri puternice și captivante.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments