22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseCătălin Predoiu le promite iar polițiștilor mărirea salariului!

Cătălin Predoiu le promite iar polițiștilor mărirea salariului!

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a evitat să ofere presei sâmbătă, 24 februarie, date actualizate despre starea polițistului rutier busculat de un șofer duminica trecută, după ce a fugit de la un control de rutină.

În schimb același Cătălin predoiu a vorbit despre faptul că polițiștii nu au salariile meritate și că Executivul ia în calcul modificarea acestora. Când anume? Nu se știe!

„Ar trebui să învățăm cu fiecare ocazie să ne creăm un liber arbitru, o dată ce am consumat alcool sau droguri, să nu mai urcăm la volan. Poliția face eforturi și cifrele au arătat că prin acțiunea < Blocada > , începută de anul trecută, și acțiuni de combatere a drogurilor, s-au obținut rezultate. Au fost în jur de 22.000 de permise suspendate pentru consum de alcool într-un interval de un an de zile. Dacă din acești 22.000 de cetățeni Poliția ar fi scăpat, să zicem 10%, numărul accidentelor ar fi crescut. Nu pot să spun că Poliția nu face eforturi. Dovadă stau aceste acțiuni de prevenție. Sunt însă milioane de conducători autor și doar câteva mii de polițiști. Nu putem combate acest flagel doar prin acțiuni de sancționare”, a declarat presei Cătălin Predoiu.

În opinia sa, educația „este cheia și fără un spirit civic responsabil, astfel de incidente nu vor dispărea”.

„Această meserie comportă riscuri, așa cum și cea a pompierilor sau a jandarmilor e la fel supusă riscurilor. Această meserie nu e nici pe departe remunerată corespunzător și știu acest lucru. Se fac eforturi și există înțelegere la guvern ca în perspectivă să schimbăm și această stare de lucruri. E o meserie pe care cei mai mulți dintre ei o practică cu mult profesionalism și sacrificiu. Din când în când această imagine e zdruncinată de câte un caz în care se încalcă regulile sau deontologia profesională, dar în orice profesie există asemenea cazuri izolate. Cei mai mulți dintre ei sunt adevărați profesioniști”, a conchis același ministru.

Recent, un șofer de 27 de ani a forțat barajul instituit de polițiști în perimetrul Capitalei, acroșându-l pe unul dintre aceștia, care începuse procedura de extragere forțată din autoturism a celui vinovat.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments