20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024CNSAS nu își asumă paternitatea actului din care ar reieși că Nicușor...

CNSAS nu își asumă paternitatea actului din care ar reieși că Nicușor Dan a fost colaborator al Securității

Pe scena politică a izbucnit de ieri mare mare scandal odată cu publicarea unui act care arată că actualul primar general al Capitalei ar fi turnat la Securitate în anul 1988. Este clar o acțiune mudară de campanie electorală, însă este foarte important contextul în care apare în media acest act.

Ne aflăm în ultima săptămână de campanie electorală pentreu alegerile euro-locale iar Nicușor Dan este prezentat în sondaje drept favorit în intențiile de vot ale bucureștenilor. În acest context apare din neant un act ce ar proveni chiar din arhivele fostei Securități: Nicușor Dan și-a pârât doi foști colegi. Cum de s-a găsit respectivul document tocmai la momentul în care Nicușor Dan conduce în sondaje nu este greu de ghicit. Ăsta da stil de campanie electorală: împroașcă-l cu noroi și până se spală au trecut alegerile.

Actul în sine a fost întors pe toate părțile și citit și-n dungă în toată presa. Singurii care pot spune însă dacă respectivul document este o făcătură sau dacă este real sunt cei de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Colegiul acestei instituții s-a întrunit astăzi și a constat/decis următoarele:

”În contextul apariției în spațiul public a documentului intitulat ”RAPORT- privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică” (9-21 iulie 1988), Colegiul C.N.S.A.S. face următoarele precizări:

1. Documentul menționat nu a fost eliberat de C.N.S.A.S.;

2. Având în vedere suspiciunile referitoare la autenticitatea documentului, Colegiul C.N.S.A.S. a dispus verificarea cu celeritate a tuturor informațiilor conținute de acesta, respectând procedurile interne;

3. Rezultatul verificărilor va fi făcut public după finalizarea procedurilor prevăzute de lege”.

Până va decide colegiul CNSAS dacă actul respectiv este sau nu adevărat, cei care au scos pe piață documentul incriminator și-au atins scopul: l-au torpilat pe Nicușor Dan în ultimele zile de campanie, i-au stricat imaginea de curat și intrasingent în ochii votanților. Acum și dacă se va constata că este vorba despre o făcătură, răul a fost făcut.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments