22.1 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Conducerea AUR bănuită că l-a ajutat pe Silvestru Șoșoacă să falsifice semnături...

Conducerea AUR bănuită că l-a ajutat pe Silvestru Șoșoacă să falsifice semnături pentru a putea participa la europarlamentare

Parchetul General a anunțat astăzi, 5 iunie, că au fost începute cercetări într-un dosar ce vizează o posibilă falsificare a listelor cu semnături depuse de Silvestru Șoșoacă, candidat independent la alegerile europarlamentare. Situația este însă cel puțin ciudată. Silvestru Șoșoacă o reclamase la DNA pe fosta sa soție Diana Iovanovici Șoșoacă pentru exact același lucru: falsificarea listelor de semnături.

Nouă angajați ai partidului AUR au fost luați astăzi pe sus și duși la audieri la Parchetul General. Toți aceștia sunt bănuiți că au ajutat la falsificarea listelor de semnături pe care Silvestru Șoșoacă, candidat independent la europarlamentare, le-a depus la Biroul Electoral Central cu două minute înainte de termenul limită.

Redăm integral comunicatul venit de la Parchetul General:

„În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală efectuează cercetări într-o cauză penală în care a fost reținută următoarea situație de fapt:

În  luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat (George Simion,nota red.) i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe  mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent (Silvestru Șoșoacă, nota red.) a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgență a câtorva zeci de persoane la sediul central al formațiunii politice în scopul completării listelor de susținători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetățeni, copiate din alte liste de susținători completate anterior de membrii formațiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane.

În același scop, liderul formațiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situațiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizației în scopul arătat.

Ca urmare a demersului inițiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formațiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând și pe timpul nopții, activitățile continuând și pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.

Pentru a-și conspira identitatea și activitățile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spațiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.

Totodată, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanții formațiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susținători.

Ca urmare a activităților descrise, în seara zilei de aprilie 2024, membrii formațiunii politice au finalizat activitatea de pregătire și îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-și depună candidatura și care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-și candidatura. În data de 11 aprilie 2024, reprezentanții Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii”.

În traducere liberă, George Simion și-a chemat de urgență armata de angajați de la partid pentru a falsifica mai multe liste cu semnături folosite de Silvestru Șoșoacă pentru a reuși să adune numărul minim de 100.000 de semnături care îi permit să candideze la europarlamentare.

Cum era de așteptat, cei de la AUR s-au și victimizat: „Sistemul vrea să scoată AUR de pe listele electorale!”, au postat pe pagina de facebook a partidului cei de la AUR.

Până la ora redactării acestui material George Simion nu a fost chemat la audieri, însă telefoanele angajaților AUR citați astăzi la Parchetul General în calitate de martori au fost reținute pentru percheziție informatică, la fel ca și mai multe laptop-uri de la partid.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments