7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
EDITORIALTrei, Doamne, și toți trei!

Trei, Doamne, și toți trei!

E oficial! Progresiștii, globaliștii, elitiștii, antirasiștii, antihomofobii și antimisoginii, cei care salvează România cam de 8 ani, de cele mai multe ori împotriva voinței sale (mai țineți minte bancul cu bătrânica pe care un tânăr entuziast o trece strada, deși ea nu avea treabă pe celălalt trotuar?), s-au aliat, în logica mioritică desăvârșită, cu conservatorii partidului celui care a lansat în spațiul public celebrele sintagme ”tigancă împuțită”, ”găozarule” și ”urcă-te pe masă să-ți arăt cum”. Ce alt mariaj mai firesc în nota de oportunism politic de pe malurile Dâmboviței? Ce altă dovadă a consecvenței și verticalității, a atașamentului sincer față de niște valori și a credinței în misia divină de a fi ”altfel” ați vrea? Sigur, faptul că s-a amestecat în noua gașcă de ”dreapta” și un personaj din târgul cu tiribombe precum Ludovic Orban nu face decât să accentueze dimensiunea grotesc-hilară a tărășeniei.

De fapt, alianța e formată din 3 cetățeni, care vor să confiște ”dreapta”, aia nouă, după ce-a fost și modernă, desigur, pe persoanele lor fizice.

 1. Drulă, care rămâne pe zi ce trece tot mai singur în ambalajul care, mai deunăzi, magnetiza idealurile unei generații dezamăgite de mocirla postdecembristă, nedoritoare să abandoneze lupta din interior. După ce a scăpat de o grămadă de incomozi care se încăpățânau să creadă în șansa schimbării societății românești, îi trimite la Bruxelles pe ultimii posibili competitori interni la șefia formațiunii sale. Mai rămâne Ghinea, dar el se descurcă întotdeauna, că a învățat lecția de la Macovei și cei care au inventat-o. Rămas de capul lui și privind cu îngrijorare la topirea constantă a ”grăsimii” electorale acumulate în perioada mitingurilor împotriva ordonanței 13 și la blazarea naivității cronice din timpul șaradei manipulatorii ”fără penali în funcții publice”, fosta mare speranță ca Primă Rangă a țării și-a amanetat partidul, compromițându-l aproape total.
 2. Tomac, de fapt singurul om din PMP-ul lui Băsescu de care a auzit cineva. Și asta pentru că țuțării fostului locatar de la Cotroceni s-au bucurat de notorietatea binemeritată, pe lângă funcții și alte beneficii, ”intelectualii” știu de ce! Sigur, el a făcut parteneriatul în nume propriu, asigurându-și continuarea șederii în Parlamentul European, pentru că e foarte posibil ca partidulețul său să fie recuperat în instanță de Cristian Diaconescu. Care o să-l dăruiască PNL-ului, dar asta e o altă poveste. Până atunci, Tomac n-are nicio problemă să rămână depozitarul moștenirii ignobilului fost tartore al imundului regim, caracterizat prin ură profundă și visceralitate. Și s-o exploateze pentru continuarea propriei cariere.
 3. Orban, care a devenit cunoscut pentru un accident auto de acum mulți ani, niciodată elucidat pe deplin (datorită sprijinului unei televiziuni de știri, pe atunci amică a sa), pentru răgetele omagiale la adresa celui care va deveni președintele țării, în pofida logicii, a  bunului simț și a instinctului de conservare pe care ar fi trebuit să-l aibă populația (mai țineți minte ”Cine este generaaaluuuul???”), și pentru fotografia cu dezmățul din biroul de premier din plină pandemie, când oamenii stăteau în case, speriați de sirenele mașinilor de poliție, de defilarea TAB-urilor și de presa plătită din greu de guvernul lui. Dat afară din partid de cel pentru care îl trădase pe Antonescu, a folosit ”loialitatea” unor parlamentari ajunși pe liste fix pe baza apropierii de fostul prim-ministru pentru a-și încropi un ”adevărat” partid liberal. Mă rog, conservator, dar cine se mai leagă azi de semantică!

  Dacă în cazul ultimilor 2 zestrea electorală e minusculă, Drulă a pus la bătaie ultima rămășiță de credibilitate a USR-ului, sperând că resturile de credulitate ale talibanilor săi vor fi de ajuns pentru a asigura impostura pentru încă 4-5 ani! Pe de altă parte, cred că știe el ce știe, pentru că n-am văzut ca fanaticii susținători ai ”progresismului” de paradă să fie cine știe ce isterizați de schimbarea peste noapte a partidului preferat într-un aliat al conservatorismului și tradiționalismului împotriva căruia a fost înființat  (inspirată, probabil, de manevra noului camarad, Băsescu, care a mutat oportunist PD-ul într-o zi din Internaționala Socialistă în cea Populară).          
  În rest, cum zice înțelepciunea populară care nu întotdeauna își amintește ce deșteaptă e, trei, Doamne, și toți trei…

  Radu Herjeu
  Radu Herjeuhttp://canal33.ro
  Jurnalist cu peste 23 de ani de experienţă în presa scrisă, radio şi televiziune, premiat cu Diploma „Distincția Culturală” al Academiei Române, fost membru al Consiliului National al Audiovizualului şi fost lector universitar la Facultatea de Jurnalism-Filosofie din cadrul Universităţii Spiru Haret, Radu Herjeu este dramaturg şi autor a 8 volume de versuri, dramaturgie, publicistică, analize şi interviuri.
  RELATED ARTICLES
  - Advertisment -

  Most Popular

  Recent Comments