22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleCreaturi monogame, loialitate în regnul animal

Creaturi monogame, loialitate în regnul animal

Dragostea care rezistă pe parcursul unei vieţi întregi este considerată destul de rară în rândul oamenilor, dar în lumea animală, există câteva specii care sunt 100% monogame și care rămân credincioase partenerilor pe care îi aleg. Chiar dacă aceste creaturi nu se căsătoresc în fața unui altar, comportamentul lor sugerează o legătură profundă și durabilă.

Lupii cenușii

Lupii cenușii exemplifică întru totul expresia “până când moartea ne va despărți”. Masculii acestei specii sunt fermecători și dedicați în totalitate familiei lor, crescând într-o haită alături de rudele lor și ale partenerei de viață. Sunt extrem de fideli, căutând un alt partener doar atunci când rămân văduvi. Atunci când puii apar în peisaj, haita se mărește, iar masculii devin responsabili și se implică activ în creșterea și îngrijirea acestora.

Maimuțele Gibon

Maimuțele Gibon, cunoscute și sub denumirea de maimuțe fără coadă, sunt extrem de afectuoase și au găsit, se pare, secretul fericirii în cuplu. Aceste creaturi petrec zile întregi împreună în copaci, îngrijindu-se reciproc și hrănindu-se ca și cum ar fi într-o continuă lună de miere. Legăturile care se formează în cadrul cuplului sunt de o intensitate extraordinară, iar apariția puilor completează tabloul unei familii perfecte.

Lebedele

Relațiile dintre lebede sunt grațioase și durabile, aceste păsări elegante alegând să trăiască alături de un singur partener pe toată durata vieții. Petrec mult timp împreună și își declară adesea iubirea prin intermediul gestului de împletire a gâturilor în formă de inimă. Unul dintre secretele cuplurilor longevive poate consta în faptul că masculul contribuie activ în momentele de nevoie și se implică în orice activitate, inclusiv în construirea cuibului.

monogame

Căluții de mare

Devotamentul și iubirea ating cote maxime în cazul căluților de mare, în special pentru că masculul, pe lângă faptul că este fidel partenerului său, se ocupă și de îngrijirea ouălor. Acestea sunt depuse într-un sac care seamănă cu un marsupiu. În perioada de împerechere, căluții de mare manifestă tandrețe și își împletesc codițele într-un dans asemănător unui tango, sugerând că nu pot să stea niciodată departe unul de celălalt. Un aspect mai puțin cunoscut este că femelele sunt extrem de posesive și adesea se angajează în competiții pentru a cuceri inima partenerului lor iubit.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments