7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriInternCutii poștale speciale pentru scrisorile către Moș Crăciun

Cutii poștale speciale pentru scrisorile către Moș Crăciun

Inițiativă lăudabilă a conducerii Poștei Române. La peste 100 de oficii poștale din întreaga țară au fost amplasate cutii poștale special destinate pentru scrisorile către Moș Crăciun. Astfel, până pe data de 21 decembrie poștașii vor duce tocmai în Laponia scrisorile cu dorințele copiilor. Campania are și rolul de a-i determina pe cei mici să renunțe temporar la la tablete sau telefoane și să scrie de mână.

Începând de ieri, copiii pot trimite Moșului scrisori prin intermediul Poștei Române. Desfășurată pentru prima dată la nivel național, campania „Cutia poștală a lui Moș Crăciun” se desfășoară în perioada 8 – 21 decembrie.

“Acest lucru a fost posibil prin extinderea parteneriatului pe care Moș Crăciun și spiridușii îl derulează cu poștașii de 161 de ani, de la momentul înființării Poștei Române… Ca să poată primi răspuns la scrisorile lor, copiii sunt rugați să își scrie adresa poștală exactă, iar în interiorul plicului să adauge numărul de telefon al unui părinte, pentru ca Moșul să poată verifica, în situațiile de excepție, dacă copiii au fost cuminți”, se precizează într-un comunicat al C.N. Poșta Română.

Până pe 21 decembrie copiii cuminți îi pot scrie Moșului ce cadouri își doresc.

Copiii sunt asigurați că vor primi răspunsuri la scrisorile adresate Moșului, dar pentru asta trebuie să trimită plicurile cu dorințe până la data de 21 decembrie. Pentru a prelua aceste scrisori, Poșta Română a amplasat cutii poștale speciale în cele 51 de oficii de distribuire din București, cele 26 din Ilfov, 17 în Cluj, cele 7 oficii de distribuire din Giurgiu și câte unul în Iași, Constanța, Târgoviște, Ploiești, Timișoara, Alba Iulia, Brașov,  Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Tîrgu Mureș, Sibiu și Craiova.

”Poștașii din România au fost prietenii mei dintotdeauna. Mi-i amintesc cu drag pe fiecare în parte, chiar de pe vremea când și ei, la rândul lor, erau copii. Îmi trimiteau scrisori și le îndeplineam toate dorințele. Sunt fericit că acum ei sunt cei care duc copiilor din România răspunsurile mele la scrisorile copiilor de astăzi. Spiridușii mei se află deja în oficiile în care Poșta Română a instalat cutiile poștale cu destinația Laponia, Polul Nord și colaborează cu poștașii, astfel încât să ne asigurăm că ajunge la mine tot ce îmi expediază micuții. În afară de dulciuri, jucării sau tablete, m-aș bucura să-mi mai ceară copiii și lucruri care nu se pot cumpăra: bucurie, voioșie sau speranță. Iar părinților le recomand să nu uite să se joace”, ar fi declarat Moș Crăciun, pentru Poșta Română.

Campania „Cutia poștală a lui Moș Crăciun” face parte din misiunea Companiei Naționale „Poșta Română” de a conserva tradiția scrisului de mână și de a pune oamenii în contact.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments