37.8 C
București
joi, 20 iunie, 2024
Google search engine
DiverseDe luni se reia școala, iar FORT trage un puternic semnal de...

De luni se reia școala, iar FORT trage un puternic semnal de alarmă pentru elevii din 19 județe ale țării

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) trage un puternic semnal de alarmă legat înaintea de reluarea cursurilor școlare de luni, 8 ianuarie.

„Începând cu data de 08.01.2024, elevii din 19 judeţe rămân fără transport gratuit, ca urmare a emiterii unei noi Hotarâri de Guvern ce ar fi trebuit să rezolve lacunele legislative anterioare şi să clarifice o serie de aspecte legate de efectuarea plaţilor către operatorii de transport. Astfel, HG nr. 1337/2023 privind modificarea şi completarea HG nr. 810/2023, vine să bulverseze total situaţia deja haotică referitoare la acordarea facilităţilor de călătorie elevilor ce nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu”, se arată într-un comunicatul FORT.

În opinia federaţiei amintite, situația s-a născut ca urmare a modului în care a fost elaborată Hotărârea de Guvern numărul 810 din 2023, ce a produs efecte, potrivit FORT, efecte încă din luna septembrie a anului trecut, în foarte multe judeţe, în frunte cu Botoşani, Iaşi, Suceava și Prahova, acolo unde transportatorii nu au mai primit bani pentru asigurarea gratuită a elevilor în ultimul trimestru al anului 2023. 

„Este vorba de judeţele unde Consiliile Judeţene şi-au bătut joc de serviciul public de transport si au refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile legale pentru organizarea licitaţiilor pentru atribuirea prin contracte a grupelor de trasee”, a precizat FORT.

Reprezentanții transportatorilor mai adaugă și amănuntul conform căruia reprezentanții Ministerelor Educaţiei și Dezvoltării, dar și cei ai Cancelariei Premierului au refuzat „constant orice formă de dialog” în ultima perioadă de timp pe acest subiect.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments