22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Dreapta Unită va contesta comasarea alegerilor la Curtea Constituțională

Dreapta Unită va contesta comasarea alegerilor la Curtea Constituțională

Președintele USR, Cătălin Drulă tună și fulgeră pe facebook după ce tandemul Ciucă-Ciolacu a anunțat că s-a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Acesta acuză o lovitură dată democrației românești și spune că tocmai am asistat la formarea partidului unic PSD-PNL.

Președintele USR spune că asistăm la comasarea PNL cu PSD

„Vom contesta orice comasare pe toate căile legale. De asemenea, Dreapta Unită cere declanșarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptarea de urgență a legii de alegere a primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari la 300.

Ne-au arătat ce pot face în ultimii doi ani: taxe mărite și scumpiri care au ajuns să sufoce milioane de familii. În tot acest timp, ei s-au preocupat de privilegiile lor, de baroni și pensii speciale. Românii strângeau cureaua, ei jefuiau bugetul țării. Românii îndurau, ei își dădeau pensii speciale”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de fecebook la sfârșitul zilei de miercuri, 21 februarie.

Acesta spune că PSD și PNL vor să acapareze țara pentru următorii 10 ani, prin intermediul alianței dintre cele două partide aflate acum la putere.

„Comasarea alegerilor pe care tocmai au anunțat-o Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă este o crimă împotriva democrației românești. Dar adevărata comasare este alta: PSD cu PNL într-un partid unic.

Acestei stângi comasate îi vom propune o alternativă modernizatoare pentru România, Dreapta Unită. Ceea ce am văzut în aceste săptămâni, de la PSD și de la PNL, adică un spectacol jalnic în care politicienii se preocupă de dimineață până seara doar cum să manipuleze alegerile astfel încât să scape de nota de plată pe care noi, voi, împreună, le-o vom da la alegeri.

Nu e un moment ușor pentru democrația românească. Este cel mai periculos moment în care un partid unic vrea să captureze statul pe termen lung ca să îl fure de resurse, de bani și de oameni care ne pleacă din țară. Uitați-vă la acel baron, Iulian Dumitrescu, al PNL din Prahova – și știu bine și eu despre ce este vorba acolo – sau la cel din Vaslui, cu portbagajele pline de bani. Pentru asta se luptă ei. Pentru controlul statului pe termen lung și își fac planuri despre cum să evite nota de plată la vot. Nu le va merge”, a scris Drulă pe facebook, anunțând totodată că Dreapta Unită va avea candidați pe toate buletinele de vot, dar și reprezentanți în toate secțiile de votare.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments