14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseEduard Hellvig: „Unul dintre acele momente în care îți dorești să nu...

Eduard Hellvig: „Unul dintre acele momente în care îți dorești să nu ai dreptate”

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a comentat sâmbătă, 13 aprilie, pe pagina sa personală „X” (fostul Twitter), situația actuală din Orientul Mijlociu, în condițiile în care tensiunea e tot mai mare între Israel și Iran.

„În octombrie, Iranul i-a sprijinit pe rebelii Houthi din Yemen să lanseze lovituri asupra Israelului. Concomitent, a sprijinit Hamas să provoace haos prin raiduri surpriză și atacuri cu rachete, care au provocat o reacție puternică din partea Israelului. Iranul întețește ceața războiului instigând milițiile din Siria și Irak în hărțuirea Israelului”, își începe scurta introducere în temă Eduard Hellvig.

El a reamintit cu acest prilej că a vorbit despre „2024 ca despre anul în care jumătate din populația lumii merge la urne”.

„Cu harta în față, unele alegeri vor fi ură și ideologie în stare pură. În 7 februarie spuneam tot aici despre anul în curs ca fiind < dragonul tuturor anilor >, cu multiple capete care vor scuipa foc și vor agita săbii. Suntem după doi ani de război în Ucraina și începem să înțelegem ce înseamnă < war fatigue > în Occident. Suntem după șase luni de conflict în Orientul Mijlociu și toate semnalele converg către un Iran care se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”, se poate citi în comentariul celui care cunoaște foarte bine situația din regiune.  

Postarea lui Eduard Hellvig despre situația actuală din Orientul Mijlociu

În opinia sa, toată lumea se gândește dacă nu ar trebui să se pregătească pentru ceea ce „este mai rău”.

„Diplomația pare a-și epuiza rapid resursele, în timp ce toate cancelariile și analiștii militari occidentali se pregătesc pentru ce este mai rău. Unul dintre acele momente în care îți dorești să nu ai dreptate”, conchide autorul postării.

Eduard Hellvig a condus Serviciul Român de Informații între martie 2015 și iulie 2023.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments