23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Elena Lasconi, noul președinte al USR, posibil viitor președinte al României

Elena Lasconi, noul președinte al USR, posibil viitor președinte al României

Alegerile pentru un nou președinte al USR schimbă complet harta politică pentru alegerile din toamnă. Proaspăt aleasă președinte al USR, Elena Lasconi nu ascunde că intenționează să candideze pentru fotoliul de la Cotroceni, iar ideea unei femei care a demonstrat că poate, s-ar putea să prindă la români.

Rezultatele de la europarlamentare și alegerile locale l-au determinat pe Cătălin Drulă să lase locul liber la conducerea USR

Sub titlul „USR are un nou președinte: Elena Lasconi”, site-ul oficial al partidului condus până astăzi de Cătălin Drulă anunță schimbarea. În urma alegerilor interne, șefia USR va fi preluată de primărița de la Câmpulung, Elena Lasconi.

În urma rezultatelor dezastruoase înregistrate la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, Cătălin Drulă nu a avut de ales și și-a prezentat demisia de onoare.

A urmat o „campanie electorală” internă între mai mulți lideri ai USR care și-au exprimat dorința de a prelua conducerea partidului.

Astăzi, 26 iunie, Elena Lasconi a obținut peste 50% din voturi, nemaifiind necesar un al doilea tur de vot.

„Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muscel, a fost aleasă miercuri, 26 iunie, noua președintă a USR. Din cei 25.607 membri cu drept de vot, au votat 11.333 de persoane. Elena Lasconi a obținut 7.701 voturi (68,14%), Cristian Seidler a obținut 1.873 de voturi (16,57%), Radu Hossu a fost votat de 1.471 de membri USR (12,54%), iar Gabriel Filip a obținut 310 voturi (2,74%). Au fost 32 de voturi nule (0,28%)”, este comunicatul postat pe site-ul partidului.

„De astăzi, începe reconstrucția USR. Asta înseamnă că vom lucra mai uniți și cu mai multă determinare ca niciodată. Anul acesta, e în joc pierderea democrației din România”, a declarat Elena Lasconi, în conferința de presă susținută la sediul partidului după finalizarea votului intern.

Reconstrucția USR anunțată de Elena Lasconi înseamnă că mulți dintre actualii lideri vor face trei pași în spate iar întreaga garnitură de conducere va fi schimbată democratic, prin vot intern.

Elena Lasconi nu a exclus o eventuală candidatură la președinția României, punând condiția unei echipe de campanie puternice și dedicate.

„Concentrarea puterii în mâinile unor partide îmbătrânite în rele, care mimează consultarea cetățenilor o dată la patru ani, le oferă românilor numai dispreț, incompetență și furt din buzunarele celor de bună-credință, care muncesc cinstit. Asta a condus la o situație foarte precară a societății românești și la slăbirea statului român”, a declarat Lasconi la conferința de presă.

Deja fostul președinte al USR Cătălin Drulă a postat pe pagina sa de facebook un mesaj sec și trist: „Alegerile interne în USR pentru președintele partidului s-au încheiat în urma votului exprimat de membrii partidului nostru. Noua președintă a USR este Elena Lasconi. Îi urez succes în tot ce urmează”, a scris Drulă, cu lacrimi în ochi.

Conform CV-ului prezentat de cei de la USR, Elena Lasconi este de profesie economist, dar cu o carieră de 25 de ani în televiziune, fiind foarte cunoscută românilor de pe vremea când apărea pe sticlă la Pro Tv.

Din 2020 este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung începând cu anul 2019.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments