10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiverseEmil Constantinescu lucrează la propria carte de memorii

Emil Constantinescu lucrează la propria carte de memorii

Emil Constantinescu, primul președinte al României de după 1990 care nu a provenit din structurile de conducere ale fostului Partid Comunist Român, a anunțat că lucrează la o carte de memorii.

El a precizat în exclusivitate pentru canal33.ro că are în vederea un asemenea proiect cu ocazia prezentării din 26 ianuarie a volumului „Omul orchestră: un jurnal altfel”, semnat de fostul său purtător de cuvânt, Răsvan Popescu.

Fost jurnalist de mare impact, Răsvan Popescu s-a transformat încet, dar sigur, într-un scriitor de succes, fapt care în opinia, nu a fost un simplu proces. „La început e vorba despre un jurnalist care aleargă după eveniment. Este, mai apoi, un scriitor și un scenarist, transfigurând realitatea pe hârtie sau pe peliculă și care mai târziu devine un participant direct la evenimente în calitate de demnitar. Încearcă să nu se lase risipit. Încearcă să rămână el însuși. Încearcă să-și croiască un drum și, mai ales, nu renunță niciodată”, și-a explicat crezul personal același Răsvan Popescu, în prezent membru al Consiliului Național al Audiovizualului.

În ceea ce-l privește, Emil Constantinescu, 84 de ani, și-a exprimat aprecierea față de cea mai recentă apariție editorială a fostului său colaborator apropiat: „Pentru mine a fost foarte curios că la 23 de ani de la încheierea mandatului meu Răsvan Popescu e primul care face un adaos la memoriile lui și enunță acest lucru”.

Fostul președinte a făcut referire la vremurile în care a trebuit să conducă țara în condițiile în care în Parlamentul României se aflau, în proporție oarecum egală, foști deținuți politici, dar și ex-activiști de partid sau componenți ale fostelor structuri comuniste, de rang secundar, ba chiar și persoane ce vor fi dovedite ulterior drept colaboratori ale vechii Securități.

La final, Emil Constantinescu și-a precizat laconic, dar fem intenția de a aduce în curând pe piață propria carte de memorii.

„Acum scriu la ea”, a precizat fostul președinte al țării între 1996 și 2000. Emil Constantinescu e autorul mai multor cărți de succes, pe lângă cele dedicate pasiunii sale profesionale dedicată mineralogiei.

Printre lucrările sale la loc de cinste se află  „Timpul dărâmării, timpul zidirii”, în două volume, (carte apărută și în limba engleză), „Adevărul despre România (1989-2004), „Păcatul originar, sacrificiul fondator” (despre evenimentele din decembrie 1989), precum și seria „7 adevăruri despre România”.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments