14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseGlicina – Legende, simboluri și semnificații. Papirus din sipetul cu taine și...

Glicina – Legende, simboluri și semnificații. Papirus din sipetul cu taine și povești

Glicina, floarea magică, este o prezență fermecătoare și plină de farmec, cu o istorie bogată și o simbolistică profundă.

Floarea de glicină este delicată, cu un parfum suav și are un farmec deosebit care încântă privirile, iar încărcătura emoțională și spirituală a captivat imaginația oamenilor de-a lungul secolelor.

Cunoscută științific sub numele de Wisteria, glicina, este originară din Asia de Est, mai precis din China, Japonia și Coreea. Această floare bogată în nuanțe de mov, albastru și alb este adesea asociată cu grădinile tradiționale japoneze și chinezesti, unde se regăsește ca simbol al frumuseții și al armoniei naturale.

Adusă în Europa în secolul al XIX-lea, glicina a devenit rapid o favorită printre pasionații de grădinărit datorită frumuseții sale excepționale și parfumului său îmbătător.

În 1816 căpitanul Welbank a primit plantele de glicină de la un negustor din Provincia Canton din China și le-a adus în Marea Britanie. De-a lungul secolului al XIX-lea, glicina a devenit extrem de populară în grădinile europene, iar numele său în limba germană, “Blauregen”, tradus ca “Ploaia albastră”, reflectă frumusețea și grandoarea atunci când este înflorită, având aspectul unei cascade de flori.

Legenda glicinei este bogată în imaginație și simboluri, reflectând frumusețea și puterea acestei flori în cultura și tradițiile din Asia de Est, în special din Japonia și China. Kintaro, un copil cunoscut și sub numele de “Copilul Aurului”, s-a născut dintr-un ou uriaș și a fost crescut de o ursoaică în pădurile din apropierea muntelui Ashigara, din Japonia. De la o vârstă fragedă, Copilul dădea încă de mic semne de putere și inteligență neobișnuită, și i s-a dus vestea pentru abilitățile sale extraordinare și pentru inima sa bună. În timp ce creștea, Kintaro a devenit prieten cu animalele din pădure și s-a alăturat unui grup de copii sălbatici care trăiau în inima naturii. Printre acestea se număra și o familie de glicine, ale cărei flori parfumate și delicate îl fascinau pe micul Kintaro. Conform legendei, glicina a devenit un simbol al puterii și frumuseții lui Kintaro. Se spune că glicinele din pădure au început să înflorească în abundentă în timpul aventurilor sale și că parfumul lor dulce l-a însoțit în fiecare călătorie și luptă pe care le-a avut.

În cele din urmă, Kintaro a devenit un erou cunoscut în toată Japonia, iar legenda sa a fost transmisă din generație în generație. Glicina a continuat să fie asociată cu curajul, frumusețea și puterea sa de a înflori în cele mai grele condiții, devenind un simbol al speranței și al perseverenței în fața adversităților.

Legenda ilustrează puterea și frumusețea glicinei în cultura și tradițiile din Asia de Est și subliniază semnificațiile profunde pe care această floare le poartă pentru oameni de-a lungul timpului.

Deoarece ramurile și florile par să-și coboare capul într-o rugaciune blândă, în Buddhism glicina este un simbol al rugăciunii iar florile ne aduc în minte în mod natural nevoia noastră de pace, liniște și timp pentru a onora esența divină (a propriei noastre înțelegeri).

Legendele care înconjoară glicina sunt numeroase și fascinante. În tradiția japoneză, se spune că glicina reprezintă dragostea, tandrețea și frumusețea feminină.

În cultura chineză, glicina este adesea asociată cu simbolul longevității și al prosperității. Se spune că glicina care înflorește abundent aduce noroc și fericire în casele în care crește. De asemenea, în Feng Shui, glicina este considerată a aduce energie pozitivă și armonie în spațiul în care este plantată.

În plus față de legende, glicina are și o simbolistică profundă în diferite culturi și tradiții. În general, această floare este asociată cu frumusețea, eleganța și rafinamentul, iar parfumul său dulce și învăluitor evocă sentimente de romantism și nostalgie.

Semnificațiile florilor de glicină variază în funcție de culori. Glicina mov este adesea asociată cu spiritualitatea și misticismul, în timp ce glicina albă poate simboliza puritatea și inocența. Glicina este considerată simbolul iubirii, al prieteniei și al regenerării, evocând bucurie și speranță în inimile celor care o contemplă.

Pe lângă simbolurile și semnificațiile sale profunde, glicina este foarte apreciată pentru frumusețea sa estetică și pentru versatilitatea din grădinăritul peisagistic, căci adaugă o notă de eleganță și romantism oricărui spațiu în care se regăsește,

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments