14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024PNL și PSD s-au luat cu acte la București

PNL și PSD s-au luat cu acte la București

Pe principiul „mai bine mai târziu decât niciodată” PSD și PNL au oficializat ieri, 11 aprilie, protocolul de colaborare pentru alegerile locale din București. Evenimentul este unul pur formal, cele două formațiuni anunțând un candidat comun în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu încă de acum o lună de zile.

Socoteala din alianță nu se prea potrivește cu cea din sondaje. Ciucă și Ciolacu au ajuns să regrete desemnarea lui Cîrstoiu drept candidat comun la Primăria Capitalei

Liderii organizațiilor PSD și PNL din București, Gabriela Firea și Sebastian Burduja au semnat ieri protocolul de colaborare între cele două partide pentru alegerile locale din 9 iunie, după ce s-au înțeles cu greu asupra candidaților pe care urmează să îi susțină.

Am semnat protocolul de colaborare pentru alianța electorală la alegerile locale între PNL și PSD, la București.

Acest protocol trebuie să fie generator al unui plan care să fie susținut și pus în practică de majorități funcționale și de primari capabili de dialog cu consiliile locale sau Consiliul General, cu Guvernul și între ei. Este ceea ce a lipsit Bucureștiului cel mai mult în ultimii patru ani. 

Și aceasta este de fapt misiunea viitorului primar General, a primarilor de sectoare, a celor care vor fi aleși consilieri generali și locali. Aici nu e loc de orgolii, de circ, sau de supărări. Pentru că trebuie să existe o singură prioritate: bucureștenii”, a scris pe facebook liderul PNL București.

„Am semnat împreună cu domnul Sebastian Burduja, președintele PNL București, protocolul de colaborare pentru alianța electorală la alegerile locale între cele două organizații politice din Capitala.

Este un prim pas pentru formarea echipelor comune PSD PNL în consiliile locale ale celor șase sectoare și în Consiliul General al Municipiului București. Trebuie să formăm cele mai bune echipe alături de care să poată câștiga alegerile candidații noștri la Primăria Capitalei și la primăriile de sector.

În Consiliul General al Municipiului București, alianța dintre PSD și PNL își dovedește deja eficiența. Capitala are buget datorită votului consilierilor general social-democrați și a consilierilor generali liberali. Am reușit să închidem robinetul cheltuielilor inutile propuse de primarul general Nicușor Dan și să găsim resurse, de exemplu, pentru stimulentul destinat adulților cu dizabilități neplătit întreg de doi ani”, a postat pe pagina personală de socializare și Gabriela Firea.

Interesant este faptul că ambii semnatari sperau la un moment dat să fie desemnați drept candidatul unic al alianței PSD-PNL pentru postul de primar general al Capitalei. Nu a fost să fie, calculele politice și negocierile aducând în prim-plan un alt nume, cel al medicului Cătălin Cîrstoiu. Acum, atât Firea cât și Burduja se văd nevoiți să organizeze campania electorală a acestuia, deși nu se prea observă că ar face-o cu tragere de inimă.

Cei doi nu au o misiune ușoară, întrucât din dulapul lui Cârstoiu încep să iasă la plimbare mai multe schelete despre care se pare că liderii PSD și PNL nu au avut habar.

Pe lângă o anchetă a Agenției Naționale de Integritate, referitoare la consultarea contra cost a unui pacient la clinica privată pe care Cătălin Cîrstoiu o deține împreună cu soția, deși este managerul Spitalului Universitar din București, din cauza acelorași motive, o altă anchetă începută în 2020 de Corpul de Control al premierului a fost închisă fără mare tam-tam și fără explicații.

Peste toate se adaugă relația de rudenie cu Traian Băsescu, fostul președinte și fost primar al Capitalei fiind nașul de cununie al lui Cîrstoiu. De altfel în mediul online circulă tot felul de filmulețe în care Cătălin Cîrstoiu este comparat cu fostul președinte, cei doi având evidente asemănări atât fizice, cât și de exprimare.

Situarea lui Cîrstoiu pe locul 3 în majoritatea sondajelor efectuate printre bucureșteni a adus în discuție chiar și o schimbare a acestuia. Însă așa după cum a spus chiar ieri Gabriela Firea, este prea târziu să vii în fața electoratului cu o altă persoană după tot circul negocierilor dintre PSD și PNL pentru desemnarea unui candidat comun la Capitală.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments