9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
DiverseGlobul care „ninge”, un simbol al bucuriei și al speranței copiilor

Globul care „ninge”, un simbol al bucuriei și al speranței copiilor

Globulețul care ninge se transformă în inspirație pentru Moș Crăciun și înconjoară mapamondul pentru a face bucurie tuturor copiilor. Și asta în fiecare an!

Astăzi vom depăna la canal33.ro legenda mult iubitului glob care „ninge”.

Legenda noastră spune că într-o țară tare îndepărtată, demult, trăia o fetiță care era înzestrată cu un dar dumnezeiesc: putea să sufle în sticlă și să creeze cele mai frumoase și delicate obiecte.

Fetița era foarte fericită când vedea cum sticla, sub suflarea ei, căpăta forme și culori nemaivăzute. Ea lucra în atelierul tatălui ei, care era un sticlar renumit.

Și fetița sufla în obiectele făcute de tatăl ei, în noapte, bucurându-se apoi de lumina lor

Într-o zi, pe când se apropia Crăciunul, fetița s-a gândit să facă un glob pe care să-l agațe în bradul de Crăciun.

Ea a luat o bucată de sticlă topită și a început să sufle cu grijă, dându-i forma rotundă. Apoi a adăugat niște culori și o geană de lumină pentru a-l face să strălucească.

Globul de sticlă era o minune, un amestec de lumină și culoare. A alergat fericită la tatăl ei, sticlarul satului și l-a rugat s-o ajute să agațe globul în pom.

Fetița din povestea noastră a agățat cu multă grijă în brad globul multicolor

Foarte fericită,  copila s-a dus la culcare, fiind noaptea de ajun, cea în care Moș Crăciun venea cu daruri pentru copii.

Fiind o fetiță cuminte avea credința că dacă Moșului îi va plăcea globul zămislit de ea, va primi un cadou frumos.

În liniștea nopții însă, un vânt puternic a bătut prin fereastră și a făcut să se clatine bradul de Crăciun. Așa se făcu că globul de sticlă al fetiței a căzut de pe creangă.

Fetița a auzit zgomotul și s-a trezit din somn, A alergat direct într-acolo și a văzut că globul în care își pusese atâtea speranțe se spărsese în zeci de cioburi, pe podea.

Copila noastră din poveste a început să plângă văzând ca globul ei s-a spart în zeci de bucăți

A început să plângă și să strige după tatăl ei. Sticlarul, deși obosit după truda de peste zi, a venit repede și a încercat s-o sprijine cum știa el mai bine.

„Fetița tatei, nu mai plânge, cu siguranță Moșul știe că ai zămislit pentru el așa glob!”, a încurajat-o tatăl.

Într-un târziu, fetița a adormit cu obrajii încă umezi de atâtea lacrimi.

Dar tocmai atunci se pregătea Moș Crăciun să-i lase darul și intrând ușurel pe hornul casei, a fost mirat de lucirile de sub brad și de pe podea.

Moș Crăciun văzuse lacrimile fetei și tare era mâhnit de supărarea copilei, așa că a luat un  ciob din globul spart, a suflat în el și a făcut un alt glob de sticlă mai mic. A turnat în el zăpadă și a făcut în așa fel încât, printr-o mică minune, ningea în interiorul acestuia.

Moș Crăciun suflă peste un ciob și îl transformă într-un globulet cu imagini și zăpadă

Apoi, Moșul a agățat globul de sticlă cu zăpadă pe o creangă din brad.

E vremea în care Moșul Crăciun plănuiește să ofere fiecărui copil în dar un globuleț surpriză

Legenda mai spune că Moșul Crăciun, impresionat de lacrimile fetitei, a hotărât ca din acel moment, fiecare copil să primească în dar, din partea sa, câte un astfel de globuleț cu zăpadă. Ceea ce se și întâmplă de atâta amar de vreme!

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments