8.5 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseHoria Vîrlan, pedagog de școală nouă care dă foarte rar nota 10!

Horia Vîrlan, pedagog de școală nouă care dă foarte rar nota 10!

Celebrul bucătar Horia Vîrlan, 60 de ani, este din toamna anului 2022 profesor la Liceul tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești, comună unde și locuiește. Predă partea de gastronomie și secrete ale bucătăriei și o face cu mare plăcere.

canal33.ro a dorit să afle cum se autocaracterizează profesorul de școală nouă Horia Vîrlan  și dacă e darnic sau nu cu notarea elevilor.  

„Ești subiectiv, ești om! Indiferent că ești profesor sau bucătar, prim ministru sau pur și simplu polițist. Și atunci subiectivitatea astea se răsfrânge și asupra notelor, dar într-o mult mai mică măsură. Dacă e un elev care-mi place foarte mult, mă refer la cum se comportă și cum se descurcă la ore, trag mai tare pe acela, îl chinui mai tare, pentru că vreau să scot din el ce-i mai bun. Și bineînțeles că notele lui sunt mai bune. Sunt alții care performează, dar nu au dorința asta de a se dezvolta atât de puternică și mărturisesc că pe aceia nu-i prea plac. Însă, încerc să nu uit că până la urmă toți sunt elevi”, a declarat Horia Vîrlan în exclusivitate pentru canal33.ro.

Una peste alta, fosta vedetă de televiziune se consider un „profesor blând”!

„Mă consider un profesor destul de blând, dar recunosc că nota maximă o dau cam rar! Nici mie nu mi-o dau! Nota maximă nu prea se dă, în general. După mine, nota maximă se dă doar atunci când lucrurile sunt așezate, când un elev dovedește de-a lungul unui an școlar că este bun și că este constant, atunci poate să primească notă maximă. Acesta este punctul meu de vedere!”, adaugă fostul chef de pe micile noastre ecrane.

„Dau însă note imediat sub cea maximă, opt, nouă! Dar dau și șase și cinci, ba chiar și patru, atunci când e cazul! La lucrări practice nu prea poți să dai nota trei. Consider că e tot patru! Nota patru îi arată elevului că atâta merită și că trebuie să schimbe ceva! Nota este măsura cunoștințelor elevului”, sună „sentința” aceluiași Horia Vîrlan tot pentru canal33.ro.

Una peste alta, cel căruia elevii săi îi spun „Domnul” spune că are puterea de a se considera un „profesor drept”.

„Mă consider un profesor drept. D-aia există catalog și sistem de notare, ca să reflecte cunoștințele elevului. Iar eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine posibil!”, conchide același Horia Vîrlan.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments