8.5 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriInternI-au rupt inima lui Nicușor Dan! Primăria Capitalei a aprobat trei zile...

I-au rupt inima lui Nicușor Dan! Primăria Capitalei a aprobat trei zile în care protestatarii pot veni cu utilajele în Piața Constituției

După mai multe solicitări de aprobare a trei zile de proteste în centrul Capitalei, care nu au primit acceptul primarului general, iată că Nicușor Dan a revenit la sentimente mai bune și a aprobat, parțial, solicitarea agricultorilor și transportatorilor aflați în conflict deschis cu guvernanții. Poate nu lipsit de importanță, cererea câștigătoare a fost depusă de unul dintre avocații senatoarei Diana Șoșoacă

Protestatarii nu au voie să claxoneze la gemurile lui Ciolacu, în schimb pot face tămbălău cât vor în fața clădirii goale a Parlamentului.

De zece zile tot încearcă fermierii și transportatorii care s-au instalat la marginea Bucureștiului, la Afumați, să îl înduplece pe Nicușor Dan să le acorde acceptul de a protesta în oraș.

Așa după cum arătam ieri, sub titlul „Protestatarii din agricultură și transporturi ținuți de Nicușor Dan la porțile cetății”, primarul și-a motivat refuzurile repetate prin faptul că protestele cu utilaje de mare gabarit ar duce la perturbarea traficului pe cele mai importante bulevarde ale Capitalei.

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident că întregul transport ar fi fost blocat în București… Dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun. Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum am făcut și până acum”, a scris marți, 16 ianuarie, pe pagina sa de socializare, Nicușor Dan.

Două zile mai târziu, iată că a venit și solicitarea care respectă legea, în viziunea edilului-șef al Capitalei.

„Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București. Acesta va avea loc duminică, luni și marți în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir”, a scris Nicușor Dan pe aceeași pagină personală de socializare.

De fapt, este ca în bancurile cu Radio Erevan: Protestatarii au solicitat să protesteze în weekend, de vineri și până duminică, dar le-a fost aprobat de duminică și până marți, inclusiv; au cerut să vină în Piața Victoriei, dar le-a fost aprobat mitingul în Piața Constituției, adică nu la geamul lui Ciolacu, ci în fața clădirii lipsită de locatarii plecați în concediu a Parlamentului; au solicitat să fie aprobat un număr de 50.000 de participanți, vor veni cel mult 5.000 (oare cine va sta să îi numere?) și în loc de 200 de  TIR-uri cu remorcă și utilaje agricole, pot veni cu 100 de tractorașe și 100 de capete-tractor de TIR, fără remorcă.

Tot ca în bancurile cu Radio Erevan, este foarte posibil ca, după ce au tot insistat să protesteze pe bulevardele din centrul Capitalei, agricultorii și transportatorii să nu intre cu utilajele în oraș, pentru a nu da o conotație politică demersului lor, ținând cont de faptul că solicitarea aprobată de Nicușor Dan a fost întocmită de un membru al partidului condus de Diana Șoșoacă.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments