32.8 C
București
joi, 18 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternIncredibil! Agenție a Statului care recunoaște că a rămas fără obiectul muncii....

Incredibil! Agenție a Statului care recunoaște că a rămas fără obiectul muncii. Angajații ANCOM se vor plictisi de Solitaire!

Comunicat incredibil al reprezentanților Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)! Aceștia informează publicul comunicator că pur și simplu își iau mâna de pe firmele de comunicații. Adică un fel de demisie colectivă, pur și simplu se desființează singuri.

Vă dați seama că la Solitaire sunt experți…

Citiți și vă cruciți! Sunt plătiți de la buget și ce credeți că ne comunică? Că nu mai supraveghează prestatorii de telefonie. Ce 5 G, ce 6 G, ce TikTok, gata, s-a terminat cu supravegherea statului pe piața de telefonie.

Pentru a nu fi acuzați de interpretări, redăm integral comunicatul celor de la ANCOM.

„În urma parcurgerii procesului de consultare publică națională, ANCOM a agreat cu industria proiectul de decizie privind retragerea obligațiilor individuale existente în sarcina furnizorilor de servicii de terminare a apelurilor de voce la puncte fixe, respectiv la puncte mobile, desemnați cu putere semnificativă în runda anterioară de analize de piață.

Autoritatea derulează periodic demersuri de revizuire a piețelor relevante de gros, conform legislației naționale și europene în vigoare, pentru a asigura funcționarea piețelor cu amănuntul de telefonie în condiții concurențiale și pentru a proteja astfel interesele utilizatorilor finali.

Prin intermediul proiectului de decizie dezbătut și agreat cu industria, ANCOM retrage toate obligațiile impuse la nivel național în sarcina operatorilor identificați cu putere semnificativă pe piețele relevante corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor de voce la puncte fixe, respectiv la puncte mobile în rețelele publice de telefonie.

La baza deciziei au stat analizele realizate de ANCOM pe ambele piețe de terminare a apelurilor, pentru evaluarea oportunității menținerii, modificării sau retragerii obligațiilor impuse anterior, care au arătat că, în profida exisțentei unor bariere la intrarea pe piață, circumstanțele concurențiale s-au schimbat de la precedenta etapă de evaluare a acestor piețe. Un element determinant pentru concluziile analizelor de piață realizate a fost intrarea în vigoare, începând cu data de 1 iulie 2021, a Regulamentului Delegat (UE) 2021/654, care reglementează, la nivel european, tarifele maxime ce pot fi percepute pentru serviciile de terminare a apelurilor. Astfel, odată eliminată cea mai importantă problemă concurențială ce ar putea apărea pe piețele identificate, și anume posibilitatea furnizorilor de servicii de terminare a apelurilor de a-și manifesta puterea de piață prin creșterea excesivă a tarifelor pentru terminarea în propriile rețele publice de telefonie a apelurilor provenite din alte rețele, Autoritatea a considerat că riscul apariției altor probleme concurențiale la nivel național este puternic diminuat.

Întrucât atunci când sunt retrase anumite obligații impuse în sarcina unor furnizori cu putere semnificativă este necesar ca operatorii, care au calitatea de cumpărători și sunt afectați de aceste măsuri, să cunoască din timp schimbările intervenite pe piață, ANCOM a stabilit o perioadă tranzitorie de un an. Pe parcursul acestei perioade, obligațiile specifice impuse anterior vor fi menținute în aceleași condiții.

Conform cadrului european de reglementare în domeniu, ANCOM urmează să notifice măsurile propuse către Comisia Europeana, Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) și autoritățile naționale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Comisia Europeana, OAREC și celelalte autorități de reglementare vor putea transmite ANCOM comentarii și observații în termen de o lună de la data notificării.”

Pe înțelesul tuturor, dacă ești abonat la X nu poți fi suprataxat dacă suni un abonat de la firma Y. Și cum așa ceva nu se mai întâmplă, cei de la ANCOM consideră că  și-au încheiat treaba. Dar nu se dau duși de la „locul de muncă”, salariile de la ANCOM fiind sfidătoare, față de cât câștigă românii de rând. Așa da, bravo, la mai mare!

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments