7.6 C
București
vineri, 24 ianuarie, 2025
spot_img
StiriInternIncredibil! Zero toxiinfecții alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă

Incredibil! Zero toxiinfecții alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă

- Advertisement -

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că în perioada sărbătorilor de iarnă au fost întreprinse numeroase controale în unități din industria alimentară, soldate cu retragerea de la vânzare a 10 tone de alimente și a aproape 6 milioane de ouă. Poate și din acest motiv, pentru prima oară după mulți ani în țara noastră nu au fost înregistrate toxiinfecții alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Controalele inspectorilor de la ANSVSA, dar și atitudinea din ce în ce mai responsabilă a consumatorului român au efecte: zero toxiinfecții alimentare de Crăciun și Revelion

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a desfășurat în perioada 27 noiembrie – 31 decembrie 2024 o serie de controale în unități din industria alimentară, cu scopul de a asigura siguranța consumatorilor, în special în contextul fluxului mare de turiști din perioada sărbătorilor de iarnă.

„În cadrul acțiunilor de control au fost verificate peste 7.000 de unități autorizate sanitar veterinar și 830 de mijloace auto, în locații precum supermarketuri, piețe, abatoare, unități de alimentație publică, pensiuni și unități de procesare a alimentelor. Inspectorii au urmărit în mod special prevenirea riscurilor de toxiinfecții alimentare și combaterea comerțului ilegal cu produse din carne de porc provenite din zone de restricție pentru Pesta Porcină Africană (PPA).

Rezultatele controalelor au fost semnificative: au fost aplicate amenzi în valoare totală de 9,617 milioane de lei și au fost retrase de la comercializare 10 tone de produse alimentare și 5.817.443 de ouă de consum. De asemenea, au fost emise sancțiuni pentru nereguli privind depozitarea, etichetarea, manipularea și comercializarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă”, se spune în comunicatul celor de la ANSVSA.

„Datorită eforturilor depuse de echipele de control, nu au fost raportate cazuri de toxiinfecții alimentare în această perioadă, ceea ce reprezintă un rezultat excelent al acțiunilor noastre de protejare a sănătății publice”, a declarat șeful instituției, dr. Alexandru Bociu.

Inspectorii ANSVSA ne sfătuiesc să fim cât mai atenți la produsele pe care le cumpărăm, să verificăm termenele de expirare și datele referitoare la  compoziția acestora, pentru a fi siguri că respectivele alimente corespund standardelor de siguranță alimentară.

- Advertisement -
Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE