10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriInternInflația, bat-o vina! Se scumpesc tarifele pentru parcările de reședință din București

Inflația, bat-o vina! Se scumpesc tarifele pentru parcările de reședință din București

De la 1 ianuarie 2024, bucureștenii vor plăti mai mult pentru a avea asigurat un loc de parcare în apropierea locuinței. Noile tarife au fost stabilite de către consilierii generali, iar majorările sunt motivate de actualizarea tarifelor pentru parcările de reședință cu rata inflației.

Unele persoane sunt de acord să parchezi pe locul pentru care plătesc anual taxă la primărie, într-un anumit interval orar. Altele nu.

Conform prevederilor legale, taxa anuală pentru parcările de reședință din București este stabilită de PMB, prin hotărâre de Consiliu General. Și consilierii au decis: de la 01.01.2024 taxele pentru închirierea locurilor de parcare de reședință se majorează, în medie, cu 13%.

Tarifele, pe zone, sunt următoarele: Zona A (ultracentral), 683 lei, față de 600 de lei în 2023; Zona B, 569 lei, comparativ cu 500 de lei în acest an; Zona C, 455 lei, de la 400 de lei în prezent și 341 lei pentru un loc de parcare mai la periferie, în Zona D, unde până acum tariful era de doar 300 de lei.

Practic, locurile de parcare plătite de rezidenți s-au scumpit în medie cu 13 procente, majorări datorate inflației, motivează edilii, deși, conform BNR, rata inflației a fost de sub 9% în ultimele luni ale acestui an.

Deși bucureștenii plătesc tot mai mult de la an la an pentru a-și parca mașina sub geam, edilii nu se grăbesc să mărească numărul locurilor de parcare dintre blocuri. S-a ajuns la situația în care unele persoane fac bani buni din închirierea unor spații pentru cei care vor să-și parcheze mașinile pe lângă casă.

La fel procedează și mulți dezvoltatori imobiliari, care profită de această criză a locurilor de parcare și cer mii de euro celor care își cumpără apartamente în zone așa-zis rezidențiale.

Aveți grijă pe unde vă lăsați mașinile! Poliția Locală se autofinanțează cu banii din taxele de recuperare a autoturismelor parcate pe unde nu trebuie.

Dacă sunteți grăbiți și vreți să parcați pe un loc de parcare pentru care o persoană plătește o taxă anuală, ar trebui să vă gândiți de două ori, deoarece amenzile pentru un astfel de gest pot ajunge și la 1.500 de lei.

De menționat că, tot prin decizie a CGMB, persoanele cu dizabilități nu plătesc taxă de parcare.

Atenție, însă: pentru a rămâne în posesia autorizației pentru parcarea de reședință trebuie ca până la 31 decembrie 2023 să aveți achitate toate datoriile către bugetul local!

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments