1.2 C
București
duminică, 10 decembrie, 2023
Google search engine
StiriBusinessInteligența artificială nu te va înlocui. Un om care se folosește de...

Inteligența artificială nu te va înlocui. Un om care se folosește de ea, da.

Digitalizarea și inteligența artificială (AI), două tehnologii de vârf, au avut un impact major în industria asigurărilor în ultimii ani, îmbunătățind procesele de subscriere a polițelor de asigurare și ghidând clientul în circuitul de achiziționare a unei asigurări. Utilizând AI în analiza volumelor mari de date, companiile de asigurări pot identifica mai ușor profilul clienților lor și pot oferi asigurări personalizate care să satisfacă în mai mare măsură nevoile individuale ale acestora.

Un aspect important este acela că se poate reduce semnificativ timpul analizării dosarelor de daună, mari consumatoare de timp. În plus, prin utilizarea analizei de date și a tehnologiilor de recunoaștere a imaginilor, acestea se pot verifica și procesa mult mai rapid. Consecința directă? Clienții vor obține despăgubirile mai devreme decât își imaginau.

Ca să vorbim totuși și despre “elefantul” din cameră, deși mulți angajați sunt deja îngrijorați că noile tehnologii îi vor lăsa fără job-uri, realitatea este că AI și digitalizarea sunt gândite pentru a sprijini și îmbunătăți experiența utilizatorului și nu pentru a înlocui oamenii. Oricum, în ceea ce privește evaluarea și luarea deciziilor în situații rare sau chiar unice și complexe din asigurări, oamenii bine pregătiți sunt de neînlocuit. În plus, în acest domeniu, rolul lor în consultanța oferită clientului este unul esențial.

Telemedicina, un alt mod de integrare a noilor tehnologii, este un serviciu care a luat avânt în 2020, potențat de pandemie. Prin el, pacienții au acces la un consult rapid cu un medic specialist 24/7/365, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la o clinică. Evident, acest tip de serviciu poate fi o adevărată gură de aer pentru zonele defavorizate, unde nu există medic de familie sau, unde aceștia sunt prezenți, dar nu fac față numărului mare de pacienți care necesită îngrijiri medicale ușoare sau medii.

În final, o veste bună. Cu ajutorul unei asigurări sau a unui abonament telemedical, aproape oricine poate fi consultat prin telefon, tabletă sau calculator, accesul la internet nefiind nici măcar obligatoriu în unele cazuri.

Suna deja a secolul XXI, nu-i așa?

Sergiu Costache
Sergiu Costachehttp://canal33.ro
Co-fondator al Grupului de Presă și Relații Publice XPRIMM, cu peste 25 de ani de experienţă  în industriile de asigurări și pensii private este  președintele ApPA - Asociația pentru Promovarea Asigurărilor din România, realizator „Ora de risc” la Radio France International şi realizator “Zodia Asigurărilor” de la Canal 33 HD.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments