16.1 C
București
miercuri, 22 mai, 2024
Google search engine
StiriInternIon Țiriac pare că nu crede în soluția TAS! Ce șanse îi...

Ion Țiriac pare că nu crede în soluția TAS! Ce șanse îi dă el Simonei Halep?!

Fostul președinte al Comitetului Olimpic Român, Ion Țiriac, a comentat decizia Simonei Halep de a ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv Internațional (TAS) suspendarea recent primită pe următorii patru ani.

Omul de afaceri român nu a uitat până astăzi episodul dureros „Andreea Răducan”, de la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, atunci când gimnasta româncă a pierdut medalia de aur la individual compus fiindcă răcită fiind a fost tratată cu Nurofen pe durata competiției de acum 23 de ani.

„Nu știu ce face Simona Halep! Se duce la TAS! Dar cine-i TAS-ul? Voi știți cine e TAS-ul? În anul 2000, cu hârtie pusă pe masă, mostră cum că proba lui Răducan a fost manipulată…Ce face TAS-ul? Sparge toate regulile!”, a comentat în stilul său binecunoscut fostul nostru mare sportiv.

El a lăsat să se înțeleagă că nu are mari așteptări de la Tribunalul Sportiv Internațional.

„I-am spus domnișoarei Halep așa: dacă are cinci milioane de dolari pe masă pentru doi avocați buni poate obține niște despăgubiri. Se duce la TAS? Cu ce speranțe? Nu știu! Cu cine merge la TAS, ca avocați despre care nu am auzit…Îi doresc din tot sufletul numai bine! Mai mult nu am ce să spun!”, a adăugat Ion Țiriac.

El mai spune că îi e greu să înțeleagă motivul pentru care Halep s-ar fi drogat înaintea turneului de Mare Slem de la US Open din 2022, acolo unde nu a avut niciodată rezultate bune.

„Simona Halep, dopată? Probabil că sunteți nebuni la cap! Pentru US Open, unde a jucat întotdeauna slab? Cum să te dopezi?! Simona Halep este cine este, cea care ar fi trebuit să câștige French Open de două ori, nu o dată…Și așa mai departe!”.

El a ales să comenteze situația creată folosind câteva cuvinte ale lui Gigi Becali, președintele clubului de fotbal FCSB: „Cum spune un prieten de-al meu din fotbal, domnul Becali, e o treabă care nu e curată pe undeva!”.

Simona Halep a fost anunțată la 12 septembrie că a fost suspendată pentru următorii patru ani din competițiile de tenis de câmp pentru că a încălcat regulamentul anti-doping din tenis. În replică, ea a anunțat că a contestat decizia la TAS, data procesului urmând a fi stabilită în viitorul apropiat.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments