9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
DiverseJules Verne și „Pilotul de pe Dunăre”, redesenat, la Gaudeamus 2023!

Jules Verne și „Pilotul de pe Dunăre”, redesenat, la Gaudeamus 2023!

O lume întreagă știe că Jules Verne este cel mai îndrăgit și cel mai tradus romancier francez în România. Seria sa de „Călătorii extraordinare” se bucură de mai bine de 100 de ani de mare simpatie în țara noastră.

În trei dintre romanele sale acțiunea se derulează inclusiv în țara noastră. După „Castelul din Carpați” și „Keraban încăpățânatul”, a venit rândul romanului „Pilotul de pe Dunăre” să fie adaptat în benzi desenate.

Latura grafică a fost realizată de către maestrul Puiu Manu. Născut în 1928, Puiu Manu este graficianul român cu cea mai mare longevitate artistică. De peste 70 de ani desenează fără întrerupere ilustrație de carte și de revistă, afise utilitare, benzi desenate.

De-a lungul îndelungatei sale cariere a colaborat cu unii dintre cei mai cunoscuți scriitori români, precum Radu Tudoran, Octav Pancu – Iași, Radu Theodoru, Ovidiu Zotta, Adrian Cioroianu. Anul acesta, când a aniversat 95 de ani de viață, a primit ordinul ”Meritul Cultural” în grad de cavaler.

Dodo Niță este autorul „Istoriei Benzii Desenate Românești” și a altor 15 volume de exegeză a literaturii grafice. Prieten de-o viață cu Puiu Manu, el debutează la vârsta de 60 de ani ca scenarist BD.

Lansarea albumului „Pilotul de pe Dunăre” va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie 2023, la Romexpo, la „Târgul de Carte Gaudeamus 2023”, la standul Editurii DPH, în prezența celor doi autori, dar și a numeroșilor lor prieteni și fani.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments