33 C
București
joi, 20 iunie, 2024
Google search engine
Mai MulteDezvoltare personalaLeadership-ul feminin, binecuvântare sau dușman?

Leadership-ul feminin, binecuvântare sau dușman?

România ocupă unul dintre locurile fruntașe în ceea ce privește leadership-ul feminin din Europa, având peste 38% femei în funcții de conducere sau în poziții de seniorat. În această luptă pentru egalitate cu bărbații, de foarte multe ori se întâmplă ca reprezentantele sexului feminin să își piardă esența, autenticitatea, uitând cine sunt cu adevărat. Dacă merită sau nu aceste sacrificii ne spune coach-ul Oana Năstase, care se caracterizează ca fiind, în trecut, “un minunat bărbat pe tocuri”. Leadership-ul feminin, binecuvântare sau dușman?

Femeile în competiție cu bărbații

Femeile de succes pierd din vedere atributele lor naturale și se asociază și se îmbracă cu atributele mai masculine pe care le consideră acelea de succes, spune coach-ul Oana Năstase.

Suntem într-o perioadă accelerată de primit lecții

După 30 de ani, când încep să îți vină lecțiile din urmă, prima dată nu înțelegi de ce ți se blochează anumite proiecte sau drumuri în viață. Apoi, lucrurile se schimbă și îți dai seama care sunt atributele, care sunt calitățile, talentele, ce-ai făcut cu ele, te-ai dus împotriva naturii tale sau te-ai dus cu ea, mai departe? Etapele de viață se aliniază și dacă nu învăț lecția dintr-o pierdere, dintr-un blocaj, dintr-o sincopă pe care-am avut-o, ele se repetă.

Puterea femeilor stă în subtil

Feminitatea este subtilă. Ea constă în a-ți canaliza atenția înauntru, de a vedea dacă lucrurile sunt rafinat și subtil țesute în atenția lor și de a simți dacă este bine să se întâmple acel lucru.

Leadership-ul feminin al zilelor noastre

Potrivit coach-ului Oana Năstase, lumea actuală este o lume ambiguă, plină de neprevăzut, cu multe provocări și schimbări sociale, economice, de război, de conficte. În contextul dat, duritatea și stilul directiv și inflexibil intră în coliziune cu acest carusel în care trăim. De aceea, atributele leadershp-ului necesare zilelor noastre s-au transformat și ele constau în: colaborarea, inovația, ascultarea celorlați, incluziunea, empatia și medierea conflictelor.

Acum, mai mult ca niciodată, e momentul să ne întoarcem la blândețe, la înțelegere. Odată ce noi transmitem această energie subtilă dezamorsăm puțin din tensiunea bărbaților din viața noastră.

YouTube player
Urmărește întreaga emisiune “SĂNĂTATE TRUP ȘI SUFLET”, cu Roxana-Ioana Gabor Iliescu, alături de coach-ul Oana Năstase, pe canalul de Youtube Canal 33
Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments