Pe principiul „eu v-am făcut, eu vă omor” Klaus Iohannis a pus mai presus interesele personale decât cele ale guvernării țării. Dacă în urmă cu doi ani a invitat PSD la guvernare și a fost creată așa numita alianță PNL-PSD, iată că președintele nu mai ține cont de nimic și vrea musai să intre din nou în politica mare, de data aceasta din funcția de senator PNL.
Klaus Iohannis nu a ajuns secretar general al NATO. Klaus Iohannis nu a ajuns nici măcar vreun comisar european.
Klaus Iohannis este un profesor pensionar care probabil nu este mulțumit de recalcularea pensiei.
Așa după cum sfidează întreaga țară, plimbându-se cu doamna Carmen cu un avion de lux prin toate colțurile planetei, tot așa Iohanis sfidează interesele întregii țări și după „Guvernul meu” vrea „partidul său”.
Mai exact se visează șeful PNL.
Legal și normal ar trebui să demisioneze și să candideze ca oricare cetățean al Patriei eligibil legal pentru o funcție în Parlament.
Dar pentru Iohannis este permis orice.
„Legea PNL ”Iohannis senator” NU reprezintă o prioritate pentru PSD. Nu pot fi date legi în România pentru un singur om. PSD va vota ÎMPOTRIVĂ”, este mesajul postat de liderul PSD pe pagina sa de facebook.
„Nu sunt de acord cu nicio extindere a acestei legi și nu sunt de acord cu nicio propunere care modifică fondul legii electorale deoarece există o recomandare a Comisiei de la Veneția că acest lucru se face cu un an înainte.
Mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida, decât dacă își dau demisia: magistrați, prefecți…”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Întrebat dacă PSD se teme de candidatura lui Iohannis, liderul PSD a răspuns tranșant: „Da, de-asta și sunt galben la față”.
Răspunsul liberalilor nu a întârziat și a venit chiar de la președintele PNL, Nicolae Ciucă.
„Eu cred că este normal ca să discutăm despre acest demers ca fiind nevoie de o clarificare legislativă, pentru că demersul a existat până la un moment dat în cuprinsul legii, astăzi nu mai există și ne referim la situații specifice când se suprapun alegerile. A fost o discuție pe care am avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, am convenit amândoi că este nevoie de această clarificare. În momentul de față observ că există mai multe poziții și o dezangajare de la acest proiect. Ca atare, în momentul în care noi discutăm, este clar că nu există o susținere a demersurilor politice în interiorul coaliției, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură. Tot ce ține de problemele tehnice, specifice guvernării, vom rezolva la fel de responsabil la fel cum am făcut-o până acum. În ceea ce privește legat de ce vom face după alegeri, eu îmi exprim punctul de vedere că nu văd cum putem să realizăm o coaliție cu PSD în astfel de condiții”, a spus generalul.
În același context, liderii USR au anunțat că vor utiliza toate căile legale pentru a ataca, inclusiv la Curtea Constituțională, o modificare a legii electorale adoptată cu dedicație pentru Klaus Iohannis.