18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseLiberalii nu se împacă și pace cu ideea mai multor tururi de...

Liberalii nu se împacă și pace cu ideea mai multor tururi de scrutin în 2024

Partidul Național Liberal e departe de a fi abandonat ideea reducerii numărului de scrutine electorale din 2024.

Prezent la Lansarea Institutului de Studii Populare, luni, 4 decembrie, președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, s-a pronunțat iar în favoarea acestui scenariu. El vorbește deja de cinci rânduri de alegeri, iar nu patru, incluzând aici alegerile prezidențiale cu două tururi de scrutin.

„Decizia calendarului electoral se stabileşte prin hotărâre de guvern. Ca atare, în acest moment, ştiu că au fost discutate mai multe elemente de calendar electoral pentru anul viitor, existând mai multe opţiuni. Ceea ce vă pot spune este următorul aspect: analiza noastră absolut generală, fără să ne ducem pe date, pe termene şi aşa mai departe, ne-a relevat faptul că pentru orice om aproape cinci rânduri de alegeri sunt cât se poate de obositoare şi apare această problemă ca la final oamenii să fie atât de uzaţi, ca să folosesc acest termen, şi de sătui de ceea ce poate să însemne campania electorală, ca partea finală a alegerilor să ne găsească fără prea mulţi votanţi. Motiv pentru care este bine să gândim, să analizăm, să luăm o decizie politică faţă de numărul rândurilor de alegeri la care vom solicita populaţia să vină să îşi exercite dreptul”, a declarat actualul președinte al Senatului României.

În opinia celui de-al doileaom politic al țării, comasarea unora dintre alegeri ar fi „și legală, şi benefică, şi economică”, întrucât ar permite inclusiv scurtarea perioadei destinate alegerilor şi s-ar cheltui mai puţini bani.

El a adăugat însă că nu există o decizie definitivă în acest sens și că subiectul a fost abordat cu partenerii de guvernare, PSD, „de principiu, legat de ideea unei comasări”, dar că nu a fost încă nimic stabilit cu certitudine.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments